Diari Més

Política

La llista de les autonòmiques genera malestar en un sector del PP

Part de la militància entèn que, en llocs com el 2 on va Domènech, s’hauria de prioritzar la renovació

Imatge d'arxiu del Parlament, on el PP no té ara representació.

La llista de les autonòmiques genera malestar en un sector del PPACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La confecció de la llista que el PP ha presentat a la Junta Electoral davant la possibilitat que hi hagi les eleccions al Parlament de Catalunya el 14-F ha generat cert malestar almenys en un sector de la militància a Tarragona, que considera que, en algunes de les posicions, el partit ha deixat perdre l’oportunitat de renovar cares. Tot i que, tal com detallen fonts vinculades a la formació política, la mala maror en aquest sentit s’estendria a nivell provincial, Reus n’és un dels focus: veus del PP entenen que el número 2, que ocupa l’exregidor Sebastià Domènech, hauria d’haver-se aprofitat per desencadenar una renovació en l’àmbit local i començar, potser, el rodatge del candidat a les següents municipals.

El projecte de Domènech, qui acumula una llarga trajectòria en la política reusenca –ha estat a l’Ajuntament durant 16 anys, 13 a l’oposició i 3 al govern–, va viure un important cop el 26-M de 2019, quan el partit va quedar-se per primera vegada sense representació al consistori. Després d’això va produir-se la seva dimissió com a secretari general provincial. Domènech forma part del corrent més històric del PP i, s’havia alineat amb Alejandro Fernández durant el conflicte que va acabar amb la sortida de la regidora Alícia Alegret de l’Ajuntament, al 2014. En el moment que es va donar a conèixer que aniria de número 2 a la llista al Parlament, explicava que afrontava una nova etapa amb il·lusió i posava en valor la seva relació amb Reus i amb el Baix Camp.

La seva designació i la d’altres noms de perfil similar han dividit la militància a la província, part de la qual creu que en l’elaboració de la llista haurien primat criteris vinculats més a una pugna interna per la presidència del partit a la demarcació que no a una renovació que veuen necessària. Les mateixes fonts vinculen la decisió de posar Domènech al número 2 a una voluntat d’apartar els membres del partit que donarien suport a David Chatelain, regidor de Cambrils i aspirant a aquesta presidència. I apunten, en aquest sentit, que la proposta el PP al Parlament la copen els més afins a l’edil tarragoní José Luís Martín, qui també competeix per liderar el PP a la província. El lloc, que va deixar vacant Alejandro Fernández en el moment de ser nomenat president a Catalunya, l’està ocupant de manera provisional Francisco Caballero.

També de cara a les municipals

Una part del PP entén que Reus disposa sobradament dels recursos necessaris per haver-se començat a regenerar ja des de les eleccions autonòmiques i per col·locar un nou membre a la segona posició. De fet, camí de l’equador del mandat municipal, el partit encara no ha presentat el que serà el seu futur candidat. Aquest mateix sector considera, a més, que el pas no hauria de comportar que Domènech es quedés fora del projecte, sinó que d’alguna forma ell acompanyés precisament aquesta regeneració.

El Comitè Electoral del PP, del qual José Luis Martín és secretari, va designar l’exregidora de Tarragona Inma Rodríguez cap de llista de Tarragona al Parlament. El tercer lloc l’ocupa el cunitenc Sergi Moro, de Noves Generacions; el quart és de l’exregidora de Torredembarra Núria Gómez; i María Borrás, regidora a Corbera d’Ebre, és cinquena.

tracking