Diari Més

Comerç

L'Ajuntament treballa en una nova edició de la campanya dels Bons Reus

Estarà inclosa dins del Pla de Reactivació 2021

L'alcalde Carles Pellicer va comparèixer ahir.

L'Ajuntament treballa en una nova edició de la campanya dels Bons ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus tindrà continuïtat, tal com va explicar el govern a finals de l’any passat, de cara a 2021. En aquest context, l’Ajuntament també treballa en una nova edició de la campanya dels Bons Reus. Sobre aquesta iniciativa, l’alcalde, Carles Pellicer, detallava ahir que «els recursos públics no són il·limitats» i deia que, «per això, els hem de posar en moments excepcionals com els que tenim». «No ens oblidem que fa tres setmanes que es va acabar la darrera edició», precisava, i deia que «ens han vingut moltes ciutats a veure com s’ha fet» i que «tornarem a posar els Bons al Pla de Reactivació però haurem d’ajustar la situació a les mesures econòmiques que hi hagi». Per tant, deia l’alcalde, «els Bons incentiven l’economia circular i els posarem en marxa aviat».

El batlle insistia, en aquest aspecte, que «la gran injecció econòmica i de suport ha de venir d’altres administracions, de la Generalitat i de l’Estat, i la ciutadania ens tindrà més a prop però no tenim tota la capacitat de resoldre un problema que afecta no només al comerç sinó també a altres negocis de la ciutat» i «en aquest sentit estem preparant totes les línies de subvencions».

«No estem vivint moments fàcils per ningú i ho sabem bé perquè portem mesos parlant de les tres crisis que patim: la sanitària, l’econòmica i la social», destacava ahir l’alcalde, que deia que «vull repetir el missatge que el govern ja va dir a finals d’any amb l’aprovació del pressupost, que és molt conscient de la situació i està analitzant les mesures per minimitzar els efectes de tot plegat». «Comptem amb la predisposició, tenim recursos però no recursos infinits, i competències però no totes les que hauríem de tenir», detallava, i deia que «hem d’ajudar les famílies, les persones, l’economia i això ho proposarem aviat a través del nou Pla de Reactivació». Sobre l’afectació que està tenint ara la covid-19 a la ciutat, el batlle deia que «no comptem amb bones dades» i «des del govern demanem a tota la ciutadania que actuï amb la seva màxima responsabilitat». Per això, reclamava «sentit cívic per tornar a la normalitat».

El Mas Totosaus es rehabilitarà

L’alcalde va aprofitar ahir la seva compareixença, també, per respondre al PSC, que havia denunciat el dia anterior l’estat d’abandonament en què es troba el Mas Totosaus i havia reclamat al govern que hi intervingués «per seguretat i per salubritat» del veïnat de la zona. Pellicer explicava així que «certament, el Mas Totosaus necessita una rehabilitació, i la necessitava ja quan el govern socialista de l’època va fer les obres de millora de l’entorn i es va deixar d’intervenir al mas». «Sembla que a algú se li va oblidar fer-ho quan es va fer l’operació al carrer de Frida Kahlo», afegia, i deia que «els governs responsables han de fer les coses quan es pot i aquest té previst restaurar-lo amb un import de 150.000 euros i portarà a terme la remodelació durant el 2021» tal com recull el pla d’inversions.

tracking