Diari Més

Laboral

El Comitè del CMQ de Reus demana que els nous espais portin millores al personal

El trasllat a l’antic hospital «il·lusiona» la plantilla, que vol contractes estables i mobilitat interna

Part dels serveis del CMQ estan anant a l'antic hospital.

El Comitè del CMQ de Reus demana que els nous espais portin millores al personalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trasllat de part dels serveis del CMQ a dependències rehabilitades de l’antic hospital ha «il·lusionat» els treballadors del centre, que veuen en el moviment una nova etapa a la qual «arribem des d’un edifici molt antic, on feia anys que no s’invertia, i la diferència és gran». El Comitè d’Empresa espera, això sí, que el pas «pugui anar acompanyat també d’un canvi en la política de recursos humans, que ara és força arcaica», tal com precisa el seu president, Sergi Arias. I és que a la plantilla del CMQ «hi ha un volum gran de professionals que tenen contractes temporals, la mobilitat interna i la promoció són complicades i sovint no es té en compte la conciliació; i volem que es fomenti l’estabilitat i la mobilitat».

Arias apunta, en paral·lel, que «ens mantindrem molt vigilants perquè l’empresa no lesioni els drets dels treballadors» amb el desdoblament d’espais perquè «no ens han agradat els canvis horaris que s’han aplicat individualment, potser per les presses, quan el que s’hauria d’haver fet és pactar-los amb el Comitè». Els empleats tenen el compromís del consistori, tal com explica el Comitè, que, «si el pas al carrer del Vapor Nou implica un increment de la feina, es contractarà més personal». Arias també explica que «si no fos així, farem un estudi de les càrregues». El col·lectiu considera que un futur augment «seria clau per aprofitar les places i potenciar la mobilitat interna». El CMQ va traslladar dilluns a l’antic hospital algunes consultes externes i proves digestives, i espera incloure progressivament també urgències, l’hospital de dia per a atencions urgents i de llarga assistència, la unitat d’exploracions complementàries i de radiologia, i l’àrea de proves sense hospitalització.

Desajustos informàtics

En els primers dies de funcionament al carrer del Vapor Nou «hi ha hagut alguns problemes operatius i d’informàtica» els quals el Comitè considera propis del desplegament. En general, el balanç de la nova ubicació és «molt positiu». A la Clínica Fàbregas, el CMQ continuarà realitzant tota l’activitat quirúrgica i l’hospitalització, així com part de les consultes externes. L’estat de l’edifici del carrer Gaudí no preocupa la plantilla perquè «l’Ajuntament ens ha dit que en 10 anys, com a màxim, estaríem tots a l’antic hospital, i ara tenim un horitzó». El CMQ va fer eleccions al Comitè d’Empresa el passat mes d’octubre i, des de llavors, Sergi Arias (CGT) n’és el president. Els treballadors del centre estan subjectes al conveni del SISCAT i l’últim «va caducar el 31 de desembre i ja ha estat denunciat per iniciar negociacions». El Comitè demana que les DPO deixin d’estar vinculades a l’equilibri econòmic del centre.

tracking