Diari Més

Vacunació

La primera sanitària vacunada al Sant Joan: «Ho hem de fer per nosaltres i per la població»

L’Hospital de Reus comença a injectar dosis a 150 professionals cada dia

Judith Morillas, rebent ahir la dosi al centre reusenc.

La primera sanitària vacunada al Sant Joan: «Ho hem de fer per nosaltres i per la població»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Judith Morillas, infermera de la UCI, ha estat la primera treballadora de l’Hospital Sant Joan de Reus en rebre la vacuna de la covid-19. La dosi li ha subministrat, aquesta tarda, la infermera Esther Sabaté, part de la Unitat de Vigilància de la Salut i una de les que s’encarregarà de tirar endavant la campanya. El centre ha programat torns de tres hores, en tres franges diàries –de 7 a 10 h., de 12 a 15 h. i de 16 a 19 h.–, amb la previsió que la xifra de professionals vacunats per cada torn acabi superant de llarg la cinquantena. Als empleats se’ls ha fet arribar un SMS a través del qual poden incorporar-se a la llista. El Sant Joan vacuna els treballadors per ordre alfabètic «per fer una distribució homogènia de tots els serveis», tal com concretava el coordinador de la unitat de Vigilància de la Salut i responsable del desplegament, Joan Inglés, que apuntaque «també s’han prioritzat les empreses assistencials».

Morillas apunta, després de rebre la primera dosi d’immunització, que «jo estic treballant en primera línia, a l’UCI, i és un compromís social: crec que ens hem de vacunar tots, no només per nosaltres sinó per la població, per assolir la immunitat i sortir d’aquesta dinàmica d’una onada rere l’altra i que puguem fer vida més normal, perquè que això ja està sent molt dur per a nosaltres».

Avui, el Sant Joan disposava ja físicament de 300 dosis per injectar entre dimarts i dimecres al matí. La previsió és que «dimecres arribi un altre lot de 375 vacunes, pendent de confirmar, i mantenir així la vacunació». El centre gestiona també la immunització a la primària de Sagessa, el laboratori d’analítiques i Ginsa. Pel que fa només a l’Hospital, aquest dilluns hi havia 1.072 candidats a ser vacunats –treballadors que havien respost afirmativament a l’SMS– , un 68,41% de la plantilla. El percentatge «s’anirà incrementant», tal com avançaInglés, que destacaque «tots els grups estan ja per damunt del 65%». S’espera que la primera volta finalitzi en un mes. La vacunació ha començat també simultàniament als CAP de Sagessa. Inglés detallaque avui un 11,6% dels treballadors del Sant Joan havien tingut covid. L’Hospital Sant Joan de Reus té censats 1.567 empleats, 2.500 tenint en compte les ramificacions de Sagessa.

El Pius rep l’Alt Camp i la Conca

Igualment avui ha començat el procés de vacunació als més de 600 professionals sanitaris de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Es preveu completar el procés aquesta mateixa setmana o a principis de la setmana vinent en un dispositiu ubicat al Pius que s’ha desplegat de manera conjunta amb la Gerència Territorial de l’ICS de Tarragona i l’Hospital de Valls. Totes les vacunes s’administraran al Pius en un nou espai independent de la part principal del complex sanitari.

tracking