Diari Més

Emprenedoria

Fer de casa un plató de cuina per a nens

La reusenca Alba Molas ha posat en marxa una acadèmia virtual de cuina per oferir classes no presencials

Alba Molas, directora de l'acadèmia Cocina for Kids, amb el pollet Peter.

Fer de casa un plató de cuina per a nensCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts nens i nenes de la ciutat de Reus coneixen l’Alba Molas, una formadora de cuina i pastisseria que, en temps prepandèmia, dirigia classes de cuina en format d’extraescolars i també en centres cívics. L’arribada de la crisi sanitària, però, ho va capgirar tot: «Aquest havia de ser l’any de l’enlairament definitiu. Fèiem l’activitat de cuina en deu centres, ja havia consolidat un equip de formadors, tot anava fantàstic i el públic potencial infantil era molt important. Però al març tot es va aturar», assenyala l’Alba.

Després d’un temps de reflexió, la formadora va arribar a la conclusió que no podia deixar perdre tot el treball fet fins llavors. Així és com va contactar amb un programa de mentoring impulsat per la fundació privada Endesa i Autoocupació, destinat a ajudar emprenedors afectats per l’impacte de la covid-19. «Després d’un treball amb el mentor que em van assignar, que a més de ser coach empresarial tenia experiència en el món de l’alimentació, vaig decidir posar en marxa l’acadèmia virtual Cocina for Kids», explica la formadora.

Així obria portes a mitjans del mes d’agost l’escola de cuina on line de l’Alba (www.cocinaforkids.com). La web, que s’estructura a través d’un programa de subscripció, ofereix videoreceptes adreçades al públic infantil i familiar i adaptades a diversos nivells. Les receptes es presenten en quatre categories: Aperitius i amanides, Entrants, Principals i Postres, i cadascuna d’aquestes es troba representada per una porta d’un color. Cada setmana se n’obre una, i els subscriptors hi troben diverses classes. Al final del mes, si els nens i nenes han entrat a totes les portes i han fet, almenys, una recepta de cada categoria, poden accedir a Les golfes, un espai on l’Alba els regala una recompensa per la feina feta. A més, amb la subscripció cada participant té dret a una tutoria mensual amb la directora de l’acadèmia.

«El que busco és, primer de tot, que la canalla s’ho passi bé. Però també que coneguin la cuina tradicional i l’estacionalitat dels ingredients. A més, també treballem els aspectes nutricionals», detalla l’Alba. Ara, amb gairebé mig any de funcionament, la formadora de cuina assegura estar satisfeta amb el pas que va fer. Aquest mig any de rodatge també li ha servit per guanyar confiança davant de la càmera i ser completament autònoma en la gravació i edició dels continguts. «Casa meva és un plató, em vaig comprar un trípode, els focus, vaig fer el cartell de fons…», explica l’emprenedora.

L’Alba subratlla que, dia d’avui, la seva acadèmia compta amb una vintena de subscriptors, el 75% dels quals ho són en format anual, «un fet que em fa sentir satisfeta, perquè vol dir que ens han fet confiança».

Cocina for Kids es presenta en llengua castellana, però també incorpora l’anglès. A més de la pàgina web, també té presència en xarxes (@cocinaforkids).

tracking