Diari Més

Subministraments

Part del barri Fortuny de Reus es queda sense llum per una avaria al cablejat

Endesa ha col·locat provisionalment tres grups electrògens per garantir que els veïns tinguin electricitat

Un des generadors provisonals instal·lats al barri Fortuny.

Part del barri Fortuny de Reus es queda sense llum per una avaria al cablejatIvan Compte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria al cablejat subterrani ha deixat sense subministrament elèctric diversos carrers del barri Fortuny de Reus. Entre els punts afectats, tal com detallen fonts d'Endesa, hi ha almenys habitatges de la plaça Gabriel Ferrater, d'algun tram de l'avinguda de Salou, de la glorieta de Galícia i la glorieta de Ramir Ortega. La companyia ha instal·lat a la zona un total de tres grups electrònics per garantir que, mentre la incidència arriba a ser reparada, els veïns puguin continuar tenint llum, també considerant la complicada situació d'aquests dies a causa de les baixes temperatures.

Segons que ha informat la mateixa companyia, hi ha 90 clients afectats per l'avaria, d'un total de 15 escales diferents.

Dels tres grups electrògens que estan funcionant, dos són visibles des del carrer i un tercer s'ha incorporat a l'interior d'una instal·lació ordinària d'Endesa. El subministrament elèctric va quedar tallat a aquestes àrees del barri dissabte, dia 9 de gener, a les11.28 h., i va resultar plenament restablert –a través dels grups electrògens– a les4 h.de la matinada de diumenge dia 10, avui. Com que els grups electrògens es van anar connectant de manera progressiva, hi ha veïns que ja tenien llum unes hores abans.

L'avaria com a tal es repararà, segons precisen les mateixes fonts, en elspropers dies i en funció de la millora del temps que permeti actuar als operaris amb més facilitat. Fins llavors, es mantindran els grups electrògens. La companyia treballa actualment en diferents fronts a la demarcació, tenint en compte els estralls que ha generat el temporal Filomena.

La presidenta de l'Associació d'Amics del barri Fortuny,PepitaRoig, explica que va tenir coneixement que a alguns pisos del barri no arribava la llum aquest dissabte. La qüestió, remarca, és rellevant pel moment en què s'ha donat i perquè «hi ha gent gran que, per exemple, fa anar vitroceràmica i durant unes hores va tenir problemes per poder cuinar». Roig confirma, amb tot, que des de la matinada d'aquest diumenge torna ahaver-hielectricitat als blocs afectats, els quals Endesa ha endollat als grups electrògens.

D'altra banda, al passeig Prim, tal com confirmen fonts d'Endesa, prop de 65 abonats estan sense subministrament elèctric des d'aquest mateix diumenge a les 15 h. Tècnics de l'empresa s'han desplaçat al lloc per mirar de concretar l'origen de l'avaria i resoldre-la. Al tancament d'aquesta edició, la companyia no havia localitzat encara la causa del problema. Tot i que al barri Fortuny sí que s'han posat en marxa grups electrònics, al passeig Prim s'espera a identificar la incidència.

tracking