Diari Més

Policial

Una agència de viatges venia pack's de bitllets i PCR falsificades d'un laboratori de Reus

El centre mèdic va assegurar als Mossos d'Esquadra, que han iniciat una investigació, que es tractava d'un document fals

Les instal·lacions de l'Aeroport Josep Tarradellas-El Prat de Barcelona s'adapten per a aplicar el nou protocol de seguretat.

Aeroport Josep Tarradellas-El Prat de Barcelona, protocol seguretat, coronavirus, covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra investiguen una trama de falsificació de proves covid que s'ha descobert aquest cap de setmana a l'Aeroport del Prat. En aquesta, els dotze viatgers sancionats van comprar bitllets d'anada i tornada cap a Pakistan i la Índia des d'una agència de viatges de Ciutat Vella.Segons ha avançat La Vanguardia, tots ells portaven un document de PCR negatiu procedent dels laboratoris Escuredo de Reus.

L'aerolíniaEtihad Airways havia detectat diversos certificats sanitaris d'alguns passatgers de dubtosa legalitat, per la qual cosa van alertar a la policia autonòmica.

El diumenge passat, els Mossos de l'Aeroport del Prat van fer unes comprovacions en un vol de la companyia amb destinació Lahorre. En el moment de sol·licitar la documentació als passatgers, alguns van decidir donar mitja volta i abandonar les instal·lacions. Finalment, van sancionar a dotze d'ells, els quals portaven un document del laboratori reusenc.

Un dels agents va contactar amb el laboratori i el responsable del centre mèdic va comprovar que el número d'expedient no era vàlid.

Un responsable del centre va confirmar a La Vanguardia, que algun dels documents PCR «hauria caigut en mans de la trama i l'haurien utilitzat per falsificar la resta».

L'agència de viatges oferia unpack d'un viatge d'anada i tornada i PCR negatiu de sortida i entrada per 550 euros.

tracking