Diari Més

La violinista del so cristal·lí

La reusenca Astrid Torrente és coneguda com ‘La noia del violí transparent’

Astrid Torrente amb el seu intrument: el violí transparent.

La violinista del so cristal·líCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Tot es va disparar amb la cançó Despacito de Luis Fonsi», explica la violinista Astrid Torrente. «Estava fent una actuació a la Casa Joan Miret de Tarragona i, després de fer unes quantes peces clàssiques, vaig tocar aquesta cançó. En acabar, el públic va embogir».

D’això en fa uns tres anys i, des de llavors, la trajectòria musical d’aquesta reusenca s’ha disparat. «Vaig decidir fer un canvi de xip. Això, i el fet de comprar-me un violí transparent, van fer que la meva feina fes un canvi», detalla l’Astrid.

Aquell instrument, que la violinista havia descobert gràcies a la seva figura de referència, la violinista de Singapur Vanessa-Mae, s’acabaria convertint en el seu segell personal. «No sé per quin motiu, a la gent li costa recordar el meu nom, així que amb el temps em vaig acabar coneixent com La noia del violí transparent, i així és com m’anomena la gent», assegura. Pel que fa al so del seu violí, l’Astrid detalla que, si bé en el violí clàssic és més bo, l’altre (que està fet de metacrilat i disposa d’il·luminació led), li ofereix moltes més possibilitats: «Pots fer efectes de rever, distorsió, delay… Dona molt de joc».

L’Astrid té estudis musicals de grau superior i és professora de música a les escoles ARCE i Pi del Burgar de Reus. En l’actualitat s’ha especialitzat en la interpretació de música moderna, especialment de grans hits: «Aquest any passat hi va haver un boom amb Tusa i també, amb el confinament, em demanaven molt Flying free». Precisament, explica, va ser durant els mesos que va esclatar la crisi sanitària que el seu perfil a les xarxes va despuntar: «Vaig guanyar prop de 4.000 seguidors. Jo anava penjant cançons i la gent ho compartia molt, en aquest sentit el confinament em va anar molt bé». En canvi, admet, aquest 2020 ha estat un mal any per a les seves actuacions en directe, sobretot les relacionades amb els casaments. «Vaig perdre tota la feina de l’any perquè es van ajornar 34 casaments que tenia confirmats». La reusenca, que en els dos últims anys ha estat reconeguda amb el Wedding Award (atorgat a les empreses més recomanades i valorades per les parelles de Bodas.net), confia que l’any entrant pugui recuperar projectes, tot i que, assenyala, els grans perjudicats per la pandèmia han estat les parelles que han hagut d’ajornar o, directament, suspendre els seus casaments: «Hi ha parelles que ho estan passant molt malament, que han canviat la data fins a cinc o sis vegades i que gairebé han perdut les ganes de casar-se». Per tal d’oferir un acompanyament a totes aquestes parelles que han vist estroncats els seus plans, ha format un grup de WhatsApp (Confi-boda) en què uns i altres han compartit suport emocional així com també notícies i neguits.

Mentrestant, La noia del violí transparent segueix treballant per actualitzar el seu repertori, buscant quins són i seran els hits de la temporada i fent la feina de memoritzar-los i convertir-los en peces de violí que siguin inoblidables.

tracking