Diari Més

Benestar

L'Ajuntament de Reus ha allotjat prop de 200 persones en fondes des de la covid

D’abril a novembre, ha destinat 114.000 euros a ubicar usuaris que no tenien llar o l’havien de deixar

El carrer Llovera, buit, en les primeres hores del confinament.

L'Ajuntament de Reus ha allotjat prop de 200 persones en fondes des de la covidOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del mes d’abril, coincidint amb l’inici de l’aplicació de restriccions i normes per prevenir la propagació de la covid-19, i fins al novembre d’aquest any 2020, l’Ajuntament de Reus ha allotjat temporalment en habitacions de pensions i fondes de la ciutat, tal com detallen fonts municipals, unes 200 persones. Tot i tractar-se del període de pandèmia, les mateixes fonts precisen que els casos en els quals s’ha ofert aquesta alternativa no responen a un únic perfil d’usuari sinó que són molt diversos i originats per diferents causes.

Entre les prop de 200 persones que han necessitat un sostre i a les quals l’Ajuntament ha reubicat de manera provisional en establiments d’aquest tipus poden trobar-se persones sense llar vinculades al municipi, persones sense llar que en un moment determinar es trobaven de pas per Reus, víctimes de violència masclista, o propietaris o inquilins d’habitatges que, per successos sobrevinguts com ara incendis o despreniments, durant un temps determinat no podien accedir a casa seva. Es tracta tant de casos individuals com de famílies. Davant d’intervencions concretes, com la que va dur a terme el consistori per tal de buidar i tapiar les naus ocupades del carrer Prous i Vila i l’avinguda de Pere el Cerimoniós després que a una d’elles s’hi calés foc de forma reiterada, també es va plantejar la de les pensions com una primera opció per a les persones que fins llavors habitaven les construccions industrials de manera irregular.

L’Ajuntament ha explicat en diverses ocasions que la de les fondes no es planteja com una solució definitiva sinó d’emergència, un impàs limitat en el temps, mentre s’estudia el context en què es troba l’usuari, però el sistema ha topat sovint amb crítiques d’entitats i formacions polítiques que consideren que l’ús que se’n fa no és aquest i que l’aposta hauria d’orientar-se més intensament, per exemple, a l’ampliació del parc d’habitatge social. La inversió que l’Ajuntament ha realitzat per allotjar aquestes prop de 200 persones entre abril i novembre ha estat, segons fonts municipals, d’uns 114.000 euros. La quantitat de pernoctacions no ha transcendit.

El Centre Social El Roser

Paral·lelament, el govern avança en la materialització del projecte del Centre Social El Roser, que està previst que pugui allotjar d’urgència fins a 24 persones a la vegada. Els darrers terminis aportats pel govern preveien que l’obra hagués quedat enllestida a la primavera de 2020.

tracking