Diari Més

Veïnal

«Fa un mes que tenim un forat obert, a prop de l'escola i per on passa gas»

L’AV I de Maig de Reus alerta de la «perillositat» d’un clot i ahir va recórrer a Bombers i Urbana per precintar-lo

Al forat, darrere del bloc 40, van col·locar-se ahir noves tanques.

«Fa un mes que tenim un forat obert, a prop de l'escola i per on passa gas»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns I de Maig, de Mas Pellicer, fa «un mes» que espera «que ens arreglin un forat obert al terra, profund, a tocar l’Escola Rosa Sensat i per l’interior del qual travessa una canonada de gas, canonades d’aigua i cablejat empalmat». El president de l’entitat, Eduardo Navas, explica que en aquest temps «el forat ha estat només tapat per una tanca groga d’obra» que «sovint no estava al lloc» i que «hem trobat que trossos de formigó llançats a l’interior, amb el perill que comporta: que la canonada de gas esclati». A més, «els nens hi passen quan van de camí a les classes» i «ja veurem què passa i qui n’és culpable si algun d’ells cau a dins».

Ahir, cansat de la situació, Navas va mobilitzar Bombers de la Generalitat i Guàrdia Urbana de Reus, que van col·locar precinte i més tanques al lloc, però «el forat ningú el soluciona i l’Ajuntament es desentén, una vegada més, del barri, però és el responsable de garantir la seguretat de la ciutadania i d’atendre-la quan hi ha un risc».

També al 112

Segons detalla el president de I de Maig, «el forat el va fer Endesa darrere del bloc 40 per reparar un problema elèctric que hi havia». Després, veient que ja no s’hi feien obres però el forat continuava obert, «vaig avisar i ens van dir que hi havia una fuita d’aigües fecals i que per això no es tapava, així que vam solucionar la fuita». Pensant, doncs que llavors sí que el forat estaria en disposició de ser tapat, «vam tornar a reclamar però no hem vist cap acció». També «vaig trucar a l’alcalde Pellicer, que està al corrent de tota la situació, ens va dir que passaria l’encàrrec i no ho haurà fet». Navas, que fins i tot ha arribat també a trucar al 112, lamenta que «Endesa ens ha donat ja molts terminis per fer les feines i no les ha fet» i que «avui –ahir per al lector–, han vingut, han mirat i han tornat a marxar sense més. Això a la plaça Prim no passaria, però som un barri».Fonts d’Endesa consultades sostenen que la constància que la fuita d’aigües fecals estigués reparada la van tenir ahir i que en els propers dies cobriran el forat fins que, passat festes, rematin la reparació i el tapin del tot. Al seu torn, fonts municipals mantenen que «en el moment en què se n’ha tingut coneixement, la Urbana ha posat tanques i senyalització, s’ha fet una inspecció, s’ha trucat a Endesa i han activat una incidència».

tracking