Diari Més
Patrícia Terradellas Maré.

Presidenta d'El Círcol de Reus

Societat

«Ens hem proposat que formin part del Círcol joves amb talent professional »

Patrícia Terradellas és la primera dona en assolir la presidència de l’entitat reusenca en 168 anys d’història

La presidenta del Círcol a l'interior de l'entitat, que té la seva seu a la plaça Prim de Reus.

«Ens hem proposat que formin part del Círcol joves amb talent professional »Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—És la primera dona presidenta d’El Círcol. Com s’ha viscut a dins de l’entitat aquesta fita històrica?

—Amb moltíssima normalitat. Fa quatre anys vaig entrar a la junta i llavors ja vaig ser la primera dona a formar part d’una junta d’El Círcol. Llavors sí que es va viure amb molta expectació, les sòcies m’abraçaven, em deien: Sobretot, fes-ho molt bé. En aquells quatre anys em vaig encarregar de la secció de conferències, que em va donar molta visibilitat davant del soci. Ara, soc la presidenta, i tot és normal. Penso que això diu molt dels temps que estem vivint i del soci d’El Círcol, que ho ha viscut com un pas més.

—Quan i com comença la seva relació amb El Círcol?

—La meva entrada al Círcol va ser des de l’aspecte més lúdic. Als trenta anys, amb la colla, vam començar a venir a celebrar el Cap d’Any. Després ens vam fer socis, i a mesura que em vaig fer gran, vaig començar a venir assíduament a les conferències, a veure el futbol, a fer classes de ball…

—El Círcol és una entitat centenària, però molta gent de Reus no sap què és. Com els ho explicaria?

—Ens definim com una associació cultural i recreativa. Però, part d’això, també donem identitat a la ciutat de Reus. Quan es crea, Reus és la segona ciutat de Catalunya, i El Círcol es fa a imatge dels clubs anglesos. Serà el segon de Catalunya, després del Círculo del Liceu i abans del Círculo Ecuestre. El Círcol és fruit d’una manera de veure i viure el món de la gent de Reus. Tots aquells industrials que van fer gran Reus, aquell del Reus, París i Londres, miren a Europa. Hi veuen negocis, però també aquest tipus de club, i el porten a la ciutat. El Círcol té aquest ADN de la gent de Reus, emprenedora, que s’estima la ciutat i que la viu des del món dels negocis, la cultura i el divertimento.

—Com ha canviat en aquests 168 anys?

—Penso que s’ha popularitzat molt. Anys enrere érem coneguts com El Círcol dels senyors, no només pel sexe dels socis, sinó també per la seva classe social. Ara som de classe mitja o mitja alta. Sociològicament som homogenis, mentre que ideològicament hi ha molta varietat: tenim totes les sensibilitats polítiques, i aquest és un valor que ens enriqueix.

—Ara té quatre anys per endavant. Quins són els seus principals objectius?

—D’una banda, volem enfortir la massa social. Les entitats com la nostra estem vivint un procés de canvi social, i si volem seguir sent líders, ens hem d’espavilar. I, en segon lloc, ens hem proposat rejovenir aquesta massa social. Volem captar nous socis d’entre trenta i quaranta anys. Estem segurs que a Reus hi ha molta gent jove amb un gran talent professional que seria bo que es trobés amb altres joves per tal de créixer a través d’aquests valors professionals. Ens agradaria oferir-los un espai per fer-ho.

—De quina manera creuen que poden atraure tot aquest talent jove?

—Hem pensat a generar una activitat anomenada Beer and Business. Buscarem un espai informal on aquests joves puguin trobar-se, per tal que tot aquest talent pugui estar connectat.

—Finalment, com encara aquests quatre anys que té al davant, i què n’espera?

—Els encarem (perquè som un equip) amb moltíssima il·lusió. Ens estem fent un fart de treballar, però també ho estem disfrutant molt. Sabem que no és fàcil, cap associació d’aquestes característiques ho té fàcil per aconseguir els objectius que ens hem marcat, però estem disposats a deixar-hi la pell. Esperem aconseguir-ho, i que El Círcol de Reus sigui vist a la ciutat com una entitat viva.

tracking