Diari Més

Consum

L'OCU crida als afectats de Dentix a reclamar abans del 3 de gener

L’Oficina de Consum de Reus i el Baix Camp ha rebut prop d’un centenar de reclamacions pel tancament de la clínica dental

L'oficina de Dentix a la plaça Prim que va tancar fa uns mesos.

L'OCU crida als afectats de Dentix a reclamar abans del 3 de generOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 3 de desembre es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat la declaració de concurs de creditors per part de les empreses relacionades amb la prestació del servei de les clíniques Dentix, afectant, també, la de Reus. Això va provocar que molts clients que tenien finançats els seus tractaments amb aquesta clínica es quedessin a mitges i amb una bona part dels diners ja avançada. L’Oficina de Consum de Reus i el Baix Camp fa una crida a tots els afectats perquè reclamin abans del 3 de gener, ja que aquesta és la data límit que ha posat l’administrador concursal per a rebre totes les queixes. Des de l’oficina reusenca detallen a Diari Més que han rebut gairebé un centenar de consultes i reclamacions de clients afectats per aquest tancament, la majoria procedents de la capital del Baix Camp.

«La majoria de consultes són de clients que han finançat tractaments de 3.000 i 5.000 euros i que, per culpa del tancament, s’han quedat a mitges en el seu tractament i amb una part ja pagada», explica Natàlia Vergés, cap de l’Oficina de Consum de Reus i el Baix Camp, qui detalla que «moltes d’aquestes persones no tenen diners per acabar el tractament en una altra clínica on haurien de tornar a pagar-lo per complet».

Vergés alerta que «el termini per presentar les reclamacions a l’empresa és el pròxim 3 de gener», ja que després, «no hi haurà res a fer». Aquestes reclamacions es poden fer arribar a través del formulari web que es pot trobar a l’adreça https://dentixenconcurso.com/, des de la qual també s’informarà del transcurs del procediment concursal.

«Ara mateix, amb totes les clíniques tancades, només hi ha l’opció de reclamar i dirigir-se a l’entitat concursal, que ha de saber quants afectats hi ha i quins imports cal retornar», detalla Vergés, qui recorda que «hem anat adaptant la nostra informació en funció de com es trobava Dentix, quan encara tenien obert aconsellàvem als afectats que anessin a demanar l’expedient».

Diverses opcions

La cap de l’Oficina de Consum explica que «fa un temps va passar un fet similar amb iDental, aleshores les financeres van poder derivar els clients a altres clíniques perquè continuessin amb el tractament, però ara no sabem si succeirà així», i aporta una segona opció que podria produir-se: «Si alguna empresa compra la clínica, aquesta es faria càrrec de seguir amb els tractaments ja iniciats». En qualsevol cas, des de l’oficina remarquen la importància de presentar les reclamacions abans del dia 3 de gener per no quedar-se sense opció a què els retornin els diners. L’oficina de Dentix de Reus va tancar al mes d’octubre.

tracking