Diari Més

Comerç

Neix a Reus un servei de repartiment a domicili basat en l'economia social

Hi ha uns 300 establiments de la ciutat adherits a aquesta campanya que comença avui

S'utilitzaran dues bicicletes i una furgoneta elèctriques.

Neix a Reus un servei de repartiment a domicili basat en l'economia socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus vol potenciar encara més el comerç local i, per fer-ho, ajuntament i associacions de botiguers tenen clar que cal competir amb les grans empreses. És per això que s’ha creat el projecte Reus Compra Responsable, un servei de repartiment a domicili basat en l’economia social i ecològica. En aquest projecte s’han unit l’Ajuntament, la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, l’agrupació Comerç Solidari, el Pol Cooperatiu de Reus i la Fundació Formació i Treball.

El projecte arrencarà avui i, segons els càlculs inicials, permetrà fer una mitjana de 3 repartiments per hora, tot i que «segurament ho acabarem superant perquè ja ens estem trobant amb molta més demanda de la que prevèiem», explicava ahir un dels impulsors del projecte, Gerard Nogués. De moment, hi haurà dos repartidors i un coordinador, tots tres sorgits de la Fundació Formació i Treball, que busca inserir en el món laboral a persones en risc d’exclusió social, és per això que aquest projecte està basat en l’economia social, ja que si es necessiten més repartidors, també es contractaran a través d’aquesta fundació. «Tenim clar que volem oferir una feina de qualitat als nostres treballadors, per tant, tindran un salari i unes condicions dignes», assegurava la representant de la Fundació Formació i Treball. Pel que fa a l’ecologia, els transportistes es mouran amb tres vehicles elèctrics, una furgoneta i dues bicicletes.

De moment, «hem volgut començar per la part del final, el repartiment, tenint en compte que ja estem al Nadal i que, per tant, ens urgeix tenir aquest servei», explicava ahir el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui afegia que «més endavant, esperem que no gaire, ja tindrem una plataforma única on tramitar totes les comandes». Així doncs, a partir d’avui mateix aquells que vulguin provar aquest servei de Reus Compra Responsable han d’adreçar-se a l’establiment on volen fer la compra, sigui per telèfon o via on-line i aquest comerciant passarà la comanda als repartidors perquè, el mateix dia, la transportin al domicili indicat prèviament. Fins al mes de març el repartiment tindrà un cost d’1,75 euros, entre l’abril i el juny de 3 euros i a partir d’aleshores serà de 5, tot i que confien no haver d’encarir el projecte trobant alguna subvenció. De moment, aquest ha nascut gràcies a una aportació de 150.000 euros, 130.000 per part de la Generalitat i 20.000 que surten de l’Ajuntament.

tracking