Diari Més

La Fira Centre Comercial de Reus reobre amb el 94% dels comerços actius

El pic màxim de visitants durant el dia d’ahir es va situar en les 800 persones, entre les 10 i les 11 del matí i les 12 i les 13 hores

Persones passejant pel centre comercial ahir a la tarda.

La Fira Centre Comercial de Reus reobre amb el 94% dels comerços actiusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira Centre Comercial va reobrir ahir les seves portes i ho va fer amb força visitants i amb pràcticament tots els comerços actius. De fet, dels 67 locals que hi ha al recinte comercial, només quatre van romandre tancats ahir, és a dir, un 94% dels comerços va apujar la persiana el primer dia. Els que no ho van fer van ser alguns corresponents al sector de la restauració i la zona de recreatius, que encara no té el permís del Procicat per obrir.

Clients, comerciants i propietaris de la Fira Centre Comercial coincidien ahir que tenien moltes ganes que obrís. «Hem tingut força gent, però molt per sota de l’aforament del 30% que tenim limitat», explicava al Diari Més la gerent del centre comercial, Mayte Forján, qui detallava que «hem tingut una punta entre les 10 i les 11 h. i una altra entre les 12 i les 13 hores, on han entrat prop de 800 persones, molt lluny de les 3.110 permeses». L’afluència de visitants va ser superior a la de la primera reobertura del 25 de maig segons compartia ahir Forján, qui apuntava que l’augment ha estat d’un «42%», un fet «normal, tenint en compte que ens trobem en plena campanya de Nadal», precisament per això, la gerent també argumentava que «la facturació segurament acabarà sent superior també, però encara no tenim les dades per poder confirmar-ho».

Amb tot, aquesta no ha estat la visió d’alguns botiguers, com és el cas de l’encarregada de la botiga U-Casas, Eva Bocanegra, que ahir explicava que «hi ha força moviment en general, però comprant no tant». «Hi havia ganes d’obrir, estàvem esperant cada setmana per saber quan ens deixarien tornar a obrir», va explicar Bocanegra. En una línia similar es va expressar Natàlia Escribà, segona encarregada d’Springfield, qui deia que «esperàvem molta gent i cues, però al final no ha estat així, hem estat molt tranquils», i afegia que «la poca gent que ha entrat aquí, sí que ha comprat, però esperem que el cap de setmana s’animi més la cosa». Escribà lamentava que «la roba d’hivern no s’ha pogut exposar gaire i hem hagut de fer devolucions al magatzem, sobretot de la temporada tardor-hivern».

En el sector de la restauració, un dels locals oberts ahir era el Goiko, on al migdia van atendre unes 70 persones. «Hi havia ganes d’obrir i atendre clients a taula –mentre el centre estava tancat, feien servei a domicili. Per ser dilluns ha vingut força gent, els clients han respost molt bé la veritat, estem contents que hagin vingut tants», explicava Carlos Hernández, un dels treballadors, qui afegia que «fins dijous esperem que hi hagi aquesta mitjana i, de cara al cap de setmana, preveiem que torni a pujar, encara que hàgim de tancar a les 21.30 hores».

«Arribem tard al Nadal»

Tot i aconseguir obrir abans de passar al segon tram de la desescalada, comerciants i propietaris de la Fira també coincideixen que «arribem tard al Nadal». «Encara no entenem per què els comerços a peu de carrer van poder obrir i nosaltres no, ja notàvem que la campanya de Nadal s’estava avançant per les limitacions i, a sobre, també vam perdre el Black Friday», lamenta Mayte Forján. Per la seva banda, Eva Bocanegra diu que «arribem una mica tard a la campanya», i Escribà també creu el mateix. «En aquestes dates treballem tots els festius i ara ja n’hem passat uns quants tancats», diu Escribà, qui afegeix que «al desembre és quan més facturem, però hem començat a meitats de mes».

Una de les persones que ahir van acostar-se al centre comercial, Maria Rosa Muntaner, explicava que «venim a donar un tomb, teníem ganes que obrissin, però tal com està la situació també ens fa una mica de por si hi ha molta gent». També hi havia persones que aprofitaven per a canviar alguns productes, com és el cas de Natàlia Vera, que «només he vingut per canviar una cosa i he tornat a marxar». Un altre dels clients que sortia sense compra era Emilio Martínez, qui explicava ahir que «em sembla fantàstic que torni a obrir, hi havia molta gent, molt ambient», i afegia que «avui només hem vingut per veure com estava tot, però tornarem un altre dia per fer algunes compres».

Un altre dels centres comercials que va tornar a obrir portes ahir va ser el Parc Central, a Tarragona. Miguel Ángel González, gerent del centre comercial, afirmava ahir que «ens hem preparat per rebre als nostres visitants garantint la seva seguretat, fent que l’experiència de compra sigui satisfactòria i puguin gaudir del Nadal tot i el context atípic que ens trobem». Des d’aquest centre també han preparat videotrucades amb el Pare Noel i amb els Reis Mags d’Orient perquè «els més petits segueixin gaudint de la màgia en aquestes dates», explicava González.

tracking