Diari Més

Societat

Sol i Vista obre la riera a persones penades amb treballs a la comunitat

L’associació de veïns inicia un projecte col·laboratiu en el qual un equip de sis membres complirà condemna arranjant el barranc

Andrés i Enrique, els dos primers integrants del projecte, i la presidenta de l'AV, Ana Belén Castaño.

Sol i Vista obre la riera a persones penades amb treballs a la comunitatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip de persones que han de complir penes de treballs en benefici de la comunitat realitzarà tasques de desbrossament de la riera de Sol i Vista. Ho farà a partir d’una iniciativa de l’associació de veïns del barri. Tal com concreta la presidenta de l’entitat, Ana Belén Castaño, «la situació del barranc és un tema que ens preocupa sempre i, després que l’Ajuntament hagi fet passar les màquines per netejar-lo, ara el volem mantenir i acabar d’arranjar les parts que toquen a les cases, que necessiten feina manual». Per això, «vam pensar que els treballs en benefici de la comunitat serien una oportunitat tant per a nosaltres, perquè ens ajuden amb la riera, com per a les persones que els han de fer, perquè amb la covid-19 els és difícil trobar llocs oberts i segurs i aquí estem en un entorn a l’aire lliure i fent una tasca entretinguda i amb repercussió directa en la gent».

Andrés i Enrique, de Reus, són els dos primers que s’han incorporat a l’equip, del qual acabaran formant part previsiblement un total de sis persones repartides al llarg de la setmana. Ambdós van estrenar ahir els seus guants de jardineria per començar a perfilar la vegetació que s’enfila a la part baixa dels edificis propers al barranc.

Medi Ambient cedirà materials

Andrés, de 34 anys, hi haurà de ser durant 12 dies, tres hores al dia, per ordre del jutge. Explica que «fent la feina, un té temps de donar-li voltes al cap». La presa de contacte amb Castaño i amb l’associació de veïns de Sol i Vista li ha semblat «positiva» i destaca que «ara que hi ha la covid, està bé poder treballar a l’aire lliure i al, final, la jornada passa volant». Del projecte, li agrada especialment «el tracte» perquè «no ens menyspreen».

En aquest sentit, la presidenta de l’Associació de Veïns de Sol i Vista explica que «algunes vegades, els passa que van a llocs on, pel fet d’estar fent treballs en benefici de la comunitat, se’ls considera de mala manera, se’ls estigmatitza, quan el que fan és complir» i diu que «en general, nosaltres no hem tingut mai cap problema, tot el contrari, hi hem trobat una gran col·laboració i ajuda en algunes coses que han anat molt bé al barri». La iniciativa, que acaba de començar a caminar, creixerà en els propers dies, tal com explica el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, que diu que «l’Ana va anar als jutjats i va demanar aquest projecte i, des de l’Ajuntament, estem ultimant la cessió de material i eines per mantenir el barranc en el dia a dia», tenint en compte que «dues vegades a l’any, hi entrem amb les màquines i desbrossem tot el que és canya, demanant el permís perquè la competència és de l’Agència Catalana de l’Aigua». «És un bon projecte i una iniciativa del barri i, per això, felicitem a l’associació i hi col·laborarem», afegia el regidor.

Mas Pellicer va ser el precedent

La idea de fer coincidir els treballs en benefici de la comunitat i el manteniment de la riera va sorgir, tal com explica Castaño, perquè «a Mas Pellicer, uns anys enrere l’Associació de Veïns I de Maig ja havia fet una cosa igual per pintar els porxos dels blocs de pisos» i «després, també ho vam fer nosaltres per reformar el nostre local o pels horts urbans». A les persones que han fet treballs al barri fins al moment, «les hem rebut sempre com uns veïns més i hem generat una bona relació».

tracking