Diari Més

Societat

ONCE Catalunya homenatja la tasca dels seus 349 voluntaris durant la pandèmia

A la delegació de Reus s'ha fet un reconeixement a la tasca d'Antonio Marín

Imatge d'Antonio Marín reben el reconeixement a la delegació de Reus.

ONCE Catalunya homenatja la tasca dels seus 349 voluntaris durant la pandèmiaONCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ONCE de Catalunya ha homenatjat els seus 349 voluntaris per la seva assistència a persones amb discapacitats visuals, especialment durant la pandèmia, en el marc del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra demà.

En un acte a la seu de l'entitat a Barcelona, el delegat de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí, i el president del Consell Territorial de la delegació catalana, David Bernardo, han lliurat una placa al voluntari Joaquim Artal, en representació de tot el voluntariat barceloní.

Mentrestant, a la delegació de Reus (Baix Camp), la directora de l'ONCE a la ciutat tarragonina, Arantxa Vallespi, i la vicepresidenta del Consell Territorial, Rafaela Pérez, també han atorgat una altra condecoració al voluntari Antonio Marín.

Enric Botí ha explicat que la tasca del personal està sent encara més important en els últims mesos, ja que el coronavirus està dificultant tasques bàsiques com la compra d'aliments, l'adquisició de fàrmacs i les gestions administratives.

En conseqüència, Botí ha declarat que l'ONCE va dur a terme 2.500 serveis durant l'estat d'alarma a Catalunya, el que va suposar un augment del 20% en l'activitat habitual.

Les prestacions més comunes van ser l'acompanyament i els serveis de lectura, encara que també l'assistència digital i telefònica a persones que estan soles als seus domicilis, segons Botí.

Arantxa Vallespi ha recalcat l'adaptació que ha fet l'ONCE per atendre telefònicament aquelles persones vulnerables que no poden sortir de casa seva.

Pel que fa al tipus d'assistents, Botí ha apuntat que, si bé la majoria tenen una edat mitjana, sí que han notat un increment de joves, sobretot estudiants que col·laboren en les activitats culturals i esportives.

A més, l'ONCE ha informat que demà llançarà 5,5 milions de cupons dedicats als voluntaris, incorporant una il·lustració especial i el lema 'fes voluntariat, cuida el món'.

tracking