Diari Més

Salut

L'Hospital Sant Joan culmina la primera donació d'òrgans d'un pacient en aturada cardíaca controlada

Dels quatre òrgans extrets s'han acabat trasplantant un ronyó i un fetge

Imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Els casos de COVID-19 seran ingressats a l'Hospital Joan XXIII i al Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hospital Sant Joan de Reus ha gestionat el seu primer cas d'extracció d'òrgans d'un pacient en asistòlia, és a dir, en aturada cardíaca controlada. Fins ara, tots els donants del centre havien estat pacients en mort encefàlica i en aquest cas, a més, la intervenció s'ha fet en plena pandèmia de la covid-19. Segons informa el Departament de Salut, dels quatre òrgans extrets al donant, finalment se'n van poder trasplantar dos. En concret, un ronyó i un fetge, mentre que els altres dos no es van considerar viables. Amb el Sant Joan de Reus ja són disset els centres hospitalaris catalans que han obtingut almenys un donant d'aquestes característiques des que es van iniciar aquest tipus de donacions a l'estat espanyol l'any 2009.

«Havíem portat a terme diferents processos de donació, però la coordinació amb èxit d'aquesta primera donació en asistòlia controlada, tot i la situació adversa causada per la covid-19, ens dona forces per seguir amb aquesta tasca», ha detallat Imma Vallverdú, cap de l'UCI i coordinadora de trasplantaments de l'hospital Sant Joan de Reus.

En la intervenció es van mobilitzar equips extractors dels hospitals Clínic, Bellvitge i Vall d'Hebron, i un altre del Banc de Sang i Teixits per a l'obtenció dels teixits.

tracking