Diari Més

Tradició

El Mercat de Nadal de Reus obre 15 estands amb tota mena de productes per festes

Tions, pessebres i torrons s’ofereixen al Mercadal amb circuits d’accés i aforament al 30%

Una de les parades que, fins el 20 de desembre, vendran elements nadalencs.

El Mercat de Nadal de Reus obre 15 estands amb tota mena de productes per festesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat de Nadal torna al Mercadal, enguany amb mesures per la covid-19, amb 15 estands on és possible trobar pràcticament qualsevol cosa vinculada al vessant més tradicional de les festes. Aquest 2020, les parades estan envoltades per una tanca que defineix el recinte i s’han creat circuits per accedir-hi i sortir, amb sentit únic. Tant a l’entrada com als estands hi ha dispensadors de gel, l’aforament és al 30% –150 visitants–i les parades estan més separades que en edicions anteriors de la cita. Es pretén que hi hagi una persona a cada 2,5 metres.

Les restriccions per la pandèmia no han impedit que, en el primer dia d’activitat, els paradistes celebressin la bona afluència. Amb tot, i tal com explica una d’elles, Isabel Martí, «estem a l’expectativa perquè hi ha el confinament perimetral de cap de setmana i afectarà». Martí apunta que molts els proveïdors d’elements nadalencs «tanquen les comandes a principis d’any o, com a molt, a mitjans» i que «en aquell moment no sabíem què passaria, però vam apostar per comprar i ara podem estar aquí». La gent «ve en família i manté la distància, tenim gels i tenim cura de tocar els productes», precisa, tot i que «el fet que aquest cop hi hagi una tanca envoltant les parades potser fa perdre l’espontaneïtat de qui travessava i s’aturava». Amb els carrers plens, i una primera jornada en positiu, cal esperar que la campanya sigui bona.

Les 15 parades que integren el Mercat de Nadal –anteriorment eren un total de 22, però la quantitat també s’ha reduït per més seguretat– estaran obertes fins el pròxim dia 20 de desembre, de 10 a 14 h. i de 16 a 21 h. A més, el 6, 7, 8 i 9 de desembre s’obrirà també al migdia. S’hi poden comprar tions, figures de pessebre i altres guarniments de Nadal, així com també torrons. Enguany no hi ha animals vius.

Joc que tindrà premi

D’altra banda, uns particulars Follets de Nadal han arribat per repartir el programa amb les activitats de la campanya Reus és Nadal 2020, una edició que enguany s’ha fet en format de diari. Sortiran de dijous a dissabtes, des de les 17 h. fins a les 20 h., i els diumenges i festius d’obertura comercial també sortiran al carrer des de les 11 h. a les 14 h. L’encàrrec s’ha fet a la companyia Produccions LuckyLucke i sortiran fins al dia 3 de gener. Al programa, del qual s’han fet 10.000 exemplars, s’ha inclòs un joc. Qui l’encerti i presenti la butlleta al Gaudí Centre, abans del 5 de gener, podrà participar al sorteig de 15 pacs de productes gastronòmics de Reus.

tracking