Diari Més

Comerç

El Mercat Central de Reus amplia horaris i els clients compren «més tranquils»

Els paradistes demanen més difusió de l’obertura extraordinària per Nadal i esperen que, amb el pas dels dies, creixi l’afluència

Alguns dels primers compradors a aprofitar l'horari continuat de 8 a 19 h. de dimecres a divendres.

El Mercat Central de Reus amplia horaris i els clients compren «més tranquils»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central va estrenar ahir el seu horari extraordinari de Nadal, que manté les parades obertes de forma ininterrompuda de les 8 a les 19 h. els dimecres, dijous i divendres. El canvi, que s’aplica només durant el mes de desembre –al gener es tornarà a la dinàmica habitual– vol resultar també una prova de cara a la modificació definitiva que el govern de Reus pretén aplicar coincidint amb la posada en marxa de les noves zones de degustació a l’equipament. La mesura va arrencar ahir amb poca afluència però els clients que van acostar-se al Mercat Central ho feien molt satisfets. Un d’ells, Cristino Úbeda, explicava que «vam veure que hi ha uns dies que es pot venir a la tarda i ho preferim perquè ja ens esperàvem que hi hauria menys gent i la veritat és que, per la covid, estem més tranquils així». Aquesta era, precisament, la intenció de l’horari extraordinari.

Ahir, però, no totes les parades van obrir i alguns compradors, com Miquel Requé, lamentaven després de fer diversos tombs al mercat que «he vingut a buscar peix i no n’hi ha, quan jo pensava que dilluns era l’únic dia que no n’hi havia». Els paradistes que sí que oferien gènere demanaven més difusió dels horaris de Nadal perquè la ciutadania s’animi a aprofitar-los aviat. «Ja que estem aquí, sí que preparem les coses i avancem la feina si estem lliures, però també voldríem vendre», explicaven ahir des de Casa Borrull, on esperen que «a partir del dia 15 la cosa canviï i vingui més gent». Des de l’Agrobotiga Fruits Carbó, valoraven també que «en ser el primer dia, segurament molts no ho saben i ens aniria bé que això es donés a conèixer» tot i que «probablement la cosa estigui millor en la segona quinzena».

Negocis actius

En sentit similar s’expressaven des de la Polleria Caballé Riba, on apuntaven que «la tarda sí que ha estat una mica fluixa, també perquè les peixateries no han acompanyat» i valoraven que «si hi som tots i s’hi pot comprar de tot, segur que la gent s’engresca aviat». Per ajustar-se al període nadalenc, bona part dels negocis han contractat més personal o bé han hagut de reorganitzar-se. La majoria dipositen esperances en aquesta ampliació de les hores de servei durant les festes i confien que, amb el pas dels dies, i «quan vagi corrent que estem oberts a les tardes», anirà repercutint en vendes. Els preocupa, però, que durant el desembre «les tardes de divendres tanquem abans que fins ara, i no sabem quina rebuda tindrà això».

Al seu torn, el regidor d’Empresa, Carles Prats, apuntava ahir que «el primer dia ha sigut un dia d’expectació» i deia que «no és que hi hagi hagut massa afluència però és el començament i és el que es podia esperar d’un primer dia». «La comunicació ha d’arribar a tot arreu», afegia, en una jornada on «el temps tampoc ha acompanyat». Amb tot, el regidor destacava el fet positiu que ampliar l’horari permet esponjar el pas dels clients pel mercat en el context de la pandèmia i, tenint en compte el tancament perimetral de caps de setmana, «també facilitem a la població de la comarca que compri al migdia o a la tarda».

Els dies 24 i 31 el Mercat Central s’obrirà de 7.30 a 15 h., igual que tots els dissabtes. El 22 i el 29 l’horari és de 8 a 19h. La resta de dilluns i dimarts l’horari és de 8 a 14 h. D’altra banda, la Junta de Govern ha acordat mantenir la rebaixa del 30% al cànon dels paradistes.

El Carrilet se sent menystingut

La realitat és diferent al Mercat del Carrilet, sobre el qual pesa la decisió del govern de tancar-lo al juny del 2021 i on els paradistes consideren, tal com explica la seva portaveu, Maria Jesús Querol, que «la campanya de Nadal ens menysté». Querol lamenta que «no hem tingut els al·licients del Mercat Central, com parades de torrons». Prats assegura que la ubicació dels nous punts de venda de dolços la van sol·licitar les empreses.

Maria Villa

«Està bé ampliar l’horari perquè la gent que treballa al matí ja pot venir i no ha d’anar a grans superfícies».

Paulino Cansino

«Per festes, està molt bé. Amb menys gent és fàcil comprar i a les parades estaran encara més per tu».

Miquel Requé

«Venia a buscar peix i està tancat. El del ‘súper’ no m’agrada i he agafat el cotxe i veig que no n’hi ha».

Edgar Font de Rubinat

«Obrir a la tarda està molt bé. Així hi haurà menys gent. Ho podrien seguir fent alguns dies a la setmana».

tracking