Diari Més

Societat

Els reusencs participaran en el disseny del futur Centre Cívic Gregal

El pròxim dijous 3 de desembre s'ha convocat una audiència pública per explicar el projecte

El Centre Cívic Gregal s'ubicarà a l'edifici del carrer Castellvell.

El Gregal serà el primer dels dos nous centres cívics de Reus i es crearà al 2022Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, inicia una nova fase del procés de participació ciutadana per al disseny del futur Centre Cívic Gregal, que s'ubicarà al barri Niloga. El pròxim dijous 3 de desembre, la regidoria convoca una audiència pública per explicar a la ciutadania el projecte de construcció del nou centre cívic, com el procés de participació en relació al disseny i els usos de l'equipament.

L'audiència pública telemàtica tindrà lloc aquest dijous 3 de desembre a les 19:00h, amb l'objectiu de detectar quines són les necessitats de la ciutadania en relació al nou centre cívic Gregal i tenir-les en compte a l’hora de definir els usos del nou equipament.

Després s’obrirà un espai de diàleg a través de la formulació de preguntes i respostes, i la recollida de les propostes que en puguin sorgir. Per participar-hi cal accedir al següent enllaç :https://zoom.us/webinar/register/WN_RflY7OlIRmKPuCJUbQ0vPQ.

Un equipament previst al PAM

El Centre Cívic Gregal s’ubicarà en un edifici municipal del carrer de Castellvell, 1-3. Es tracta d’una nau catalogada, que forma part del conjunt arquitectònic inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus.

L'edifici està destinat actualment a magatzem dels passos de Setmana Santa, per als quals l'Ajuntament ja ha trobat un nou emplaçament on emmagatzemar-los amb les condicions adequades.

El Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 (PAM) contempla l’ampliació de la Xarxa de Centres Cívics Municipals a zones especialment sensibles de la ciutat, fent participar a la ciutadania en el disseny del seu funcionament. Al llarg del mandat es preveu ampliar la xarxa d’equipaments de proximitat de primera instància amb la construcció de dos nous centres Cívics, el Gregal i el Garbí. Actualment, Reus compta amb 6 centres cívics: Carme, Migjorn, Ponent, Llevant, Mestral i Mas Abelló.

tracking