Diari Més

Tradició

El Parc de Nadal de Reus s'anul·la per primer cop des de 1978, a causa de la covid

Un pingüí gegant completa l’enllumenat de Prim

Dues nenes es fotografien amb el pingüí de la plaça Prim, ahir.

El Parc de Nadal de Reus s'anul·la per primer cop des de 1978, a causa de la covidGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació de pandèmia deixarà Reus, enguany, sense el Parc de Nadal, una cita que aquest 2020 hauria assolit la seva 42a edició i que l’any passat va comptar amb la participació d’una seixantena d’entitats, organismes i empreses de diferents àmbits que van fer possibles multitud d’activitats centrades llavors en el ball i en el joc. L’emergència sanitària ha obligat a obrir un parèntesi aquesta vegada, tal com concreten fonts municipals, en el que és el degà dels parcs de Nadal de Tarragona.

Al 2019, el Parc de Nadal de Reus havia ocupat més de 6.000 metres quadrats i la zona exterior de FiraReus, l’espai que darrerament acollia l’esdeveniment i on es van desplegar més de 80 propostes adreçades a un públic infantil. També es va canviar el sistema d’entrades i els acompanyants van pagar per accedir al recinte del parc.

El Parc de Nadal de Reus va sorgir com una iniciativa de la Jove Cambra Internacional de Reus, en el marc de l’Any Internacional de la Infància declarat per la UNESCO al 1978. L’organització i la coordinació del parc corresponen ara a la societat municipal Reus Esport i Lleure (Rellsa), que s’encarrega de la logística, el muntatge i el suport a les entitats, institucions, organismes i empreses que hi prenen part. Per tornar a gaudir de les activitats que planteja, però, caldrà esperar com a mínim fins al 2022.

Tothom vol una foto

D’altra banda, i en el marc de la gran aposta per la il·luminació que ha fet la campanya Reus és Nadal, des d’ahir es pot veure a la plaça Prim un pingüí lluminós i gegant. L’element, que ja estava anunciat però encara no s’havia fet present, acaba d’incorporar-se a la resta de l’enllumenat de la ciutat, que l’Ajuntament va encendre per primer cop tot just divendres de la setmana passada.

Enguany, el consistori destina al desplegament nadalenc uns 250.000 euros, prop de 20.000 euros més que al 2019, i el centra en l’enllumenat perquè «és una qüestió que, hi hagués la situació que hi hagués –en relació a la covid-19–, pot mantenir-se», tal com recentment explicava la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles. Amb el pingüí, «tots podrem fer-nos fotos, tant infants com adults, i dur-nos un record simpàtic i publicar-lo a les xarxes socials per desitjar que sigui una època d’il·lusió». De fet, abans encara d’il·luminar-se, la figura ja era ahir retratada per tothom que se la trobava al pas per Prim.

A la plaça de la Llibertat hi ha una enorme bola de Nadal, que també té llum i és transitable. I al Mercadal llueix l’arbre de Nadal de grans dimensions, enguany «verd i més càlid, que recorda la festa més tradicional, el Nadal de sempre, i fuig de la fredor de les estructures metàl·liques». A les dues ubicacions, als peus de les persones que hi passen, al terra, es projecten imatges d’elements nadalencs i especialment d’alguns elements que identifiquen molt el Nadal a Reus, els comercials.

tracking