Diari Més

Instituts

Guies de Reus amb accent francès

Alumnes de Batxillerat de l’institut Gabriel Ferrater de Reus fan pràctiques de francès fent de guies

El grup de joves estudiants del Gabriel Ferrater, a la plaça del Mercadal.

Guies de Reus amb accent francèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dimecres passat el centre de la ciutat de Reus va veure passar un grup de turistes singular. Es tractava d’alumnes de l’institut Gabriel Ferrater de Reus, que van ser guies turístics en francès per un dia. La sessió va consistir en presentar els llocs més emblemàtics de la ciutat a l’Alexandre, el seu auxiliar de llengua francesa a l’institut, que ha arribat a la ciutat i que romandrà al centre durant tot el curs.

L’activitat s’emmarca en el programa de Batxibac que ofereix el Gabriel Ferrater, estudis que permeten aconseguir la doble titulació del Batxillerat i Baccalauréat francès. «Els alumnes que segueixen aquest programa tenen una exigència una mica més alta, sobretot en l’idioma», detalla Marisol Arbués, Cap del Seminari de francès de l’institut. «Dins d’aquesta exigència, hi ha diverses activitats de l’àmbit oral que es fan durant tot el curs, com per exemple tallers per a nens, vídeos, teatre, etc.», afegeix. Aquesta visita guiada forma part d’aquest conjunt d’accions que es fan per a la pràctica oral del francès.

Cada any, al mes d’octubre, arriba al centre educatiu reusenc una persona que, durant tot el curs, farà les tasques d’auxiliar de conversa de francès. Sempre ve d’algun país francòfon, i enguany ha resultat que l’Alexandre és belga. «Aquest auxiliar està amb nosaltres fins al mes de maig i la seva funció és dur a terme tota una sèrie d’activitats amb petits grups per tal de potenciar la llengua oral dins de l’ensenyament», detalla la cap del Seminari de francès.

Una de les activitats que es realitzen cada any en aquest entorn és la visita guiada per Reus, que, a tall de benvinguda, serveix per presentar la ciutat al professor nouvingut.

Per tal de fer-la, tots els alumnes realitzen un treball previ. Després, cadascú segons el seu plantejament, fa una explicació en francès de l’espai escollit. El recorregut escollit transcorre per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com la plaça del Pintor Fortuny, la plaça Prim, la plaça del Mercadal, el carrer Major, el Centre de Lectura o la Prioral.

Una bona feina

«En l’edició d’enguany és important destacar que els nois i noies s’ho han pres molt seriosament, i el nostre convidat va quedar molt impressionat amb la presentació que li van fer», subratlla la professora. Tant s’hi van esmerçar, que la visita, que s’havia de fer en una jornada, es va haver de doblar en un segon dia, perquè les explicacions es van allargar tant que no hi va haver prou temps.

Des del centre es valora molt positivament el resultat de l’activitat i també el seu vessant pràctic: «En aquesta visita, ells són els autèntics protagonistes. I, a més, és una activitat que d’alguna manera els connecta amb la realitat, perquè alguns dels nostres alumnes acaben fent, més endavant, pràctiques a l’Oficina de Turisme, en contacte amb turistes de veritat», assenyala Marisol Arbués.

La visita en la seva aturada al Centre de Lectura.

Guies de Reus amb accent francèsCedida

tracking