Diari Més

Política

Casado dubta que s'executin els 2.300 milions d'euros que ERC ha pactat als pressupostos de l'Estat

El líder del PP ha fet aquestes declaracions en una visita al Banc dels Aliments de Reus

El president del PP, Pablo Casado, consultant el telèfon mòbil d'un voluntari del Banc d'Aliments de Reus.

Casado dubta que s'executin els 2.300 milions d'euros que ERC ha pactat als pressupostos de l'EstatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, ha posat en dubte que s'executin els 2.300 milions d'euros que preveuen els pressupostos generals de l'Estat arran del pacte d'ERC amb el govern espanyol i ha dit que «són paper mullat». En un acte des de Reus, on el partit ha fet una donació al Banc dels Aliments, Casado ha assegurat que s'han promès unes inversions «que després no s'executaran», com ha passat en anys anteriors. «De què serveix enganyar els catalans dient que vindran moltes inversions a Catalunya si després el govern no les executa?», ha preguntat.

Casado ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de voler «acontentar» ERC i EH Bildu amb els pressupostos de l'Estat i ha advertit que l'harmonització fiscal que proposen els republicans «és il·legal i inconstitucional». ERC i el govern espanyol volen impedir situacions com les de la Comunitat de Madrid, on els tributs són sensiblement més baixos que a la resta de l'Estat. Casado ha assegurat que «a Madrid no hi ha un paradís fiscal» i ha animat la resta de governs, com el de la Generalitat, a abaixar també els impostos. A més, ha avançat que el PPC durà al seu programa electoral abaixar el tram autonòmic de l'IRPF i bonificar o suprimir els impostos de successions i donacions.

També s'ha referit a les eleccions catalanes del 14 de febrer per subratllar que ells «encara» no havien descartat una aliança amb Cs, però que respecten la decisió del partit taronja de renunciar-hi. La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va anunciar dilluns que descartaven una coalició amb el PPC i amb el PSC després de mesos d'insistir-hi. Casado ha dit que ells no han reunit els seus òrgans electorals però que en qualsevol cas el president del PPC, Alejandro Fernández, «capitanejarà» la llista dels populars.

Així mateix, ha anunciat un desplegament del partit a Catalunya aquesta tardor de precampanya: després de visitar Lleida la setmana passada i de passar pel Camp de Tarragona aquest divendres, Casado visitarà Girona la setmana que ve per reunir-se amb el sector pesquer, ha dit, i posteriorment anirà a Barcelona per trobar-se amb el sector industrial.

Tercer grau penitenciari

Preguntat per la possibilitat que el Tribunal Suprem revoqui el tercer grau als líders independentistes condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017, Casado ha asseverat que el PP respecta i «no valora» les decisions judicials. No obstant això, ha indicat que el TS «ha de fer complir la llei i no permetre cap discrecionalitat i menys a canvi d'una investidura o d'uns pressupostos».

tracking