Diari Més

Reus reforça la campanya comercial de Nadal perquè sigui «més lluïda que mai»

L'Ajuntament destina uns 250.000 euros a dinamitzar la ciutat fins el 10 de gener

Una imatge d'arxiu de l'arbre de Nadal al Mercadal l'any passat.

L'Ajuntament de Reus licita el muntatge de l'arbre de Nadal del MercadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de Nadal de Reus arrencarà aquest divendres amb la tradicional encesa de llums, que enguany es farà de forma simultània al centre i als diferents barris. L'Ajuntament ha augmentat fins a un 70% les ajudes per a l'enllumenat amb l'objectiu que la campanya sigui «més lluïda que mai»en un any molt difícil per al comerç i la restauració, segons ha apuntat la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles. Malgrat la pandèmia de la covid-19, el consistori manté l'aposta per dinamitzar i ambientar les principals places i carrers de Reus, però amb un concepte de Nadal «més nostrat i més tradicional». La campanya Reus és Nadalté un pressupost d'uns 250.000 euros i s'allargarà fins el 10 de gener.

El cartell de la iniciativa està dissenyat amb una imatge similar a la de l'any passat, però en aquesta ocasió incorpora personatges amb mascareta. La campanya no ha renunciat als personatges dels follets, que dinamitzaran els carrers i interactuaran amb els vianants –respectant les mesures de seguretat.

La campanya tindrà diferents espais on es concentraran les activitats. A la plaça del Mercadal hi ha instal·lat un arbre verd que evoca els arbres més tradicionals de les festes. També hi haurà el Mercat de Nadal del 3 al 20 de desembre, i projeccions d'elements nadalencs sobre el paviment de la plaça durant 45 dies.

La plaça de la Llibertat serà un altre dels espais nadalencs a Reus. S'hi trobarà una gran bola transitable de llum i també hi haurà un muntatge lumínic. A la plaça Prim s'hi instal·larà un gran pingüí il·luminat i, a la plaça d'Evarist Fàbregas, el Mercat d'Artesania del 4 de desembre al 5 de gener.

Caelles ha explicat que volen transmetre "il·lusió i alegria" per les festes, i sobretot fer costat als establiments de comerç, servei i restauració, colpejats per la crisi, i incentivar les compres de Nadal. Per aquest motiu, ha dit, s'ha reforçat la il·luminació als barris i al centre mitjançant un augment de l'ajut que atorga el consistori de fins a un 70%.

L'encesa dels llums es farà des de la plaça del Mercadal i es podrà seguir en línia des de Canal Reus TV, les xarxes socials de l'Ajuntament i de Reus Promoció, a banda del propi Canal YouTube de l'Ajuntament de Reus. La campanya està coordinada per l'Agència Reus Promoció i compta amb la col·laboració de les entitats comercials de la ciutat.

tracking