Diari Més

Solidaritat

L'Ajuntament de Reus organitza una campanya de recollida de joguines

Les joguines es lliuraran a Càritas i a Creu Roja, que les donarà a nens i nenes sense recursos

L'entitat demana menjar, però també joguines per a nens en situacions complicades.

'Yo ayudo o necesito Reus' demana aliments i joguines per NadalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, organitza una campanya de recollida de joguines sota el lema 'Les teves joguines que tornin a rodar' amb la col·laboració de les empreses Ticnova (Beepbox), Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Arts Gràfiques Rabassa, Cadena Ser, FCC i Centre Comercial La Fira.

La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa solidària amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la possibilitat d’allargar la vida útil de les joguines en bon estat, donant-les i reutilitzant-les. A més, la campanya té el doble objectiu de recollir joguines per a donar-les a nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

La campanya està emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus i com explica el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, «amb aquesta acció volem aconseguir allargar la vida útil de les joguines i que aquestes puguin ser reutilitzades perquè no esdevinguin residus». «Aquesta iniciativa forma part de les accions que impulsa l’Ajuntament en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)», afegeix. En aquest cas, amb un impacte directe sobre el ODS10 de Reducció de les Desigualtats, l’11 de Ciutats i Comunitats Sostenibles i el 12 de Producció i Consum Responsables.

Fins el 15de desembre s’han habilitat divuit punts de recollida de joguines a les dependències municipals i també a les empreses col·laboradores amb la campanya perquè, tant els treballadors de l’Ajuntament i les empreses, com la ciutadania en general pugui donar una nova vida útil a les joguines que ja no utilitzen els petits de la família. Les joguines es lliuraran a Càritas i a Creu Roja, que les donarà a nens i nenes sense recursos.

Les joguines que es cedeixin han d'estar en molt bon estat, que no li falti cap peça i millor si estan en el seu embalatge original.

Aquesta campanya solidària, que es venia organitzant des de fa anys pels treballadors de FCC amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquest any, s’ha volgut fer extensiva a més organitzacions i donar-li un nou impuls. En les darreres edicions s’havien recollit entre 200 i 460kg de joguines.

tracking