Diari Més

Comerç

La torroneria Plá Ferrándiz de Reus tanca i acomiada 135 anys d'història

El negoci del 49 del carrer Llovera posa fi a una tradició iniciada al 1885

A les portes de l'establiment penja un cartell de comiat.

La torroneria Plá Ferrándiz de Reus tanca i acomiada 135 anys d'històriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un altre establiment històric del centre de Reus abaixa definitivament la persiana. Es tracta, en aquest cas, de la torroneria Antonio Plá Ferrándiz, localitzada al local del número 49 del carrer Llovera i que es posava en marxa amb l’arribada de l’hivern per dispensar els dolços més típics de Nadal.

A través d’un cartell col·locat sobre les seves portes, que estan tancades, informava ahir «a tots els clients, proveïdors, amics i, en general, a tota la població de Reus i comarca» que ha posat el punt final a la seva activitat després de 135 anys. En el mateix avís, signat per Josep Espí, es detallava que «el passat mes de juny, va morir la meva dona Sara, que regentava aquest establiment de torrons: Sara Verdú Pla, descendent d’Antonio Plá Ferrándiz». És «per aquest motiu» i alhora «per no poder atendre’ls com vostès es mereixen» que la torroneria desapareix, enmig d’una situació que també s’havia vist «agreujada per totes les noves disposicions sanitàries» que s’implanten vinculades a la irrupció de la pandèmia de la covid-19.

«Ens veiem en la necessitat de donar per acabada la nostra tradició de fer el trajecte Xixona-Reus, que la família venia realitzant des de l’any 1885», concreta el comunicat, que finalitza «donant-los les gràcies a tots per la seva fidelitat, comprensió i mostres d’afecte que, any rere any i en aquests 135 anys, ens han fet sentir i viure a aquesta família com uns reusencs més», i desitjant un «bon Nadal», ara sense Torrons i Dolços de Xixona Antonio Plá Ferrándiz.

tracking