Diari Més

Policial

Una desena d'investigats pels aldarulls en les protestes de Reus contra les mesures covid

Mossos se centra en els desordres de les concentracions no comunicades

Un instant de la marxa del passat 28 d'octubre.

Una desena d'investigats pels aldarulls en les protestes de Reus contra les mesures covidOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de persones estan investigades pels aldarulls produïts durant les concentracions «contra les mesures covid» que van succeir-se a Reus tot just fa una setmana. Segons precisen fonts dels Mossos d’Esquadra, l’endemà de la primera protesta, que va tenir lloc el dimecres 28 d’octubre i va aplegar una multitud entre el Mercadal i la plaça de la Llibertat, dues persones van ser detingudes per desordres públics i danys. Ambdues han quedat en llibertat amb càrrecs. També hi ha un altre investigat pels mateixos motius i vinculat a aquesta mobilització, que és menor d’edat, així com una quarta persona que es troba en cerca i captura. Almenys alguns d’ells acumulaven historial delictiu.

Durant la manifestació del dia 28 d’octubre, 23 persones van ser identificades, i contra una vintena d’elles la policia va aixecar acta per incompliment de normativa relacionada amb la pandèmia. Al llarg de la nit van ser cremats una desena de contenidors de brossa repartits per la ciutat i un arbre.

Coincidint amb la segona protesta «contra les mesures covid» a Reus, la que va tenir lloc el divendres dia 30 d’octubre i que va comptar amb una afluència molt inferior, hi va haver altres cinc persones detingudes i que estan investigades, tal com detalla la policia catalana, totes elles per resistència i desobediència a agents de l’autoritat. Dos dels investigats són menors d’edat, a un dels cinc se’l va detenir abans de la manifestació i tots han quedat en llibertat amb càrrecs. Els Mossos d’Esquadra identifiquen les protestes com a concentracions no comunicades i se centren en abordar els desordres públics. La responsabilitat de l’organització no s’ha determinat.

L’alcalde ordena contundència

Poques hores després que tingués lloc la primera concentració, que va ser convocada a través de xarxes socials, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va comparèixer per rebutjar els aldarulls i va anunciar que «des de l’Ajuntament actuarem amb la màxima contundència». «La concentració va ser un acte irresponsable, sense cap mesura de seguretat ni distància», va valorar el batlle. Fonts municipals consultades concretaven ahir que «l’alcalde, que va condemnar els fets públicament, va estar en contacte des del primer moment amb els responsables dels cossos policials, donant instruccions directes de màxima contundència i perquè identifiquessin i detinguessin els responsables». «Tot plegat s’ha traduït en operatius conjunts de Guàrdia Urbana i Mossos i un seguit d’identificacions i detencions, i hi ha una investigació policial en curs que n’aclarirà els fets», afegien les mateixes fonts, que precisaven que «aquest era precisament un dels objectius del govern, que s’ha acomplert» i detallaven que «el segon va ser dissuadir la mobilització prevista per divendres, que també es va acomplir perquè finalment va resultar frustrada».

tracking