Diari Més

Accident aeri

Marc Francesch, president de JxCat a la Torre, volava en l'avioneta desapareguda

El dirigent local, de 42 anys, viatjava acompanyat d’un agent de Mossos de 35 anys a l’aeronau que els serveis d’emergències busquen des de dimarts

Imatge d'arxiu de Marc Francesc.

Marc Francesc, president de JuntsxCat a Torredembarra és un dels pilots de l'avioneta de Reus desaparegudaCedida / Xavier Quintana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Equips d’emergències busquen a l’entorn del Delta de l’Ebre una avioneta de l’Aeroclub de Reus que va desaparèixer dimarts a la tarda. Marc Francesch Estévez, de 42 anys i president local de JuntsxCat a Torredembarra, és un dels dos pilots que anaven a bord de l’aeronau quan se li va perdre la pista. Francesch és el gerent del Càmping Trillas i també vicepresident de l’Associació de Càmpings de Tarragona. Amb ell viatjava un altre pilot, de 35 anys i membre del cos dels Mossos d’Esquadra. Al tancament d’aquesta edició, la recerca no havia localitzat ni l’avioneta ni els tripulants.

L’aparell, que havia sortit dimarts al matí de l’Aeroport de Reus en direcció a l’illa d’Eivissa, feia el trajecte de tornada quan hauria caigut a unes 40 milles nàutiques, mentre sobrevolava el Delta de l’Ebre. Els dos pilots són experts de la zona, socis de l’aeroclub i membres de la junta. En veure que l’aparell no tornava a la base, es va activar l’alerta. La cerca de l’avioneta s'ha fet avui per mar i aire, amb un helicòpter, un avió de l’Exèrcit de l’Aire i dues embarcacions de Salvamar, i ha anat oscil·lant entre la costa sud de Tarragona i la nord de Castelló. Amb una distància de 250 quilòmetres, el trajecte de l’Aeroport de Reus a Eivissa és un dels més habituals pels socis de l’Aeroclub de Reus. El contacte amb l’avioneta, un Piper Seneca amb matrícula EC-HCA, es va perdre cap a les 19 h. En rebre l’alerta, es va posar en marxa tot el dispositiu.

A 75 quilòmetres de l’Aeroport

L’Aeroclub de Reus ha emés un comunicat on explicava que l’avioneta va desaparèixer a les 19 h., a uns 75 quilòmetres al sud de l’Aeroport, en la mar Mediterrània. La Piper Seneca forma part de la flota de l’Aeroclub de Reus des de 2018 i és una de les unitats més populars. Comptava amb el programa de manteniment al dia. Responsables de l’Aeroclub treballen amb Aena, Aesa, la Comissió de Recerca d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil (CIAIAC) amb la coordinació de l’Exèrcit de l’Aire per a esclarir les causes de la desaparició de l’aeronau.

Pintada d’un cridaner color groc, la Piper Seneca és una aeronau de sis places, i dos motors de 180 cavalls de potència, cinc hores d’autonomia, que s’utilitza tant per a vols d’escola com per a vols privats. La seva velocitat de creuer és de 150 nusos (uns 270 quilòmetres per hora) i el seu sostre operatiu és d’aproximadament 5.000 metres d’altura. L’Aeroclub de Reus compta amb més de 200 socis i porta més de 70 anys formant pilots d’avió amb una flota de 6 aeronaus amb més de 2000 hores totals de vol cada any. «En els 18 anys que porto de president no n’havíem tingut mai cap», assegurava ahir el seu president, considerablement afectat per l’incident de l’avioneta. Els dos pilots compten amb àmplia experiència de vol. Carles Puigdemont o Eusebi Campdepadrós van ser algunes de les personalitats que ahir van fer públic el seu condol a través de les xarxes.

MÉS INFORMACIÓ

Busquen una avioneta de l'Aeroclub de Reus que provenia d'Eivissa

tracking