Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Reus destina 8,5 MEUR a ajuts i beneficis fiscals a famílies i pimes

El govern es referma la seva reforma fiscal davant les crítiques de l’oposició, que havia destacat aquests dos col·lectius com els oblidats per les mesures

Imatge de la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero.

L'Ajuntament de Reus destina 8,5 milions a ajuts i beneficis fiscals a famílies i petites i mitjanes empresesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Reus ha fet balançdel muntant que destinarà a «ajuts i beneficis fiscals a famílies i petites i mitjanes empreses» en l’exercici 2020, que ascendirà a «8,5 milions d’euros», tal com ha explicatla regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero. La xifra, segons detallava Caballero, inclou «més d’1,2 milions en beneficis fiscals, més de 4,7 milions per a ajuts a la reactivació i més de 2,5 milions en subvencions de caràcter social».

El govern presenta les dades pocs dies després d’aprovar una reforma fiscal molt qüestionada per l’oposició, que va votar «no» en bloc i va criticar que no es tenia en compte ni les famílies ni les petites i mitjanes empreses. Avui, Caballero ha tornat a qualificar-la d’«ambiciosa, de futur i de creixement». «Bona situació econòmica i uns objectius clars ens permeten treballar en dues direccions: atendre les necessitats presents a la ciutadania i les petites i mitjanes empreses en el context de triple crisi sanitària, i alçar la mirada per treballar amb una visió de futur pel creixement de la ciutat amb una proposta fiscal per captar grans empreses i fomentar l’ocupació i l’habitatge social», ha dit.

Vintena de bonificacions

L’Ajuntament «manté en vigor una vintena de bonificacions, la majoria de les quals són fruit de la reforma fiscal que vam aprovar al 2013», tal com ha precisat Caballero. Entre elles n’hi ha de l’IBI, de l’impost de vehicles, de la plusvàlua per la transmissió d’habitatges, de l’IAE o de l’ICIO, que «beneficien al conjunt de la ciutadania i a les petites i mitjanes empreses». Totes elles han representat 1,2 dels 8,5 milions d’euros. «Un paquet important de les ajudes és el Pla de Reactivació Econòmica i Social, dotat amb més de 4,5 milions d’euros per al foment de l’ocupació, per garantir l’activitat econòmica, de suport al sector de la construcció i per reforçar l’assistència social dels més vulnerables», ha afegit la regidora d’Hisenda, que recordava les «exempcions fiscals aprovades per al sector de la restauració i els marxants». Aquest apartat abasta 4,7 dels 8,5 milions d’euros. Finalment, els 2,7 milions restants es corresponen amb «subvencions de caràcter social que tenen una incidència directa en pal·liar els efectes de la crisi actual»: 4.300 ajuts per pagar rebuts de l’aigua, 5.000 ajuts per pagar l’IBI, 500 per la brossa, 2.500 per subvencions al menjador, 500 contra la pobresa energètica i altres per l’autobús gratuït a jubilats.

tracking