Diari Més

Equipaments

Entra en funcionament el segon forn d'incineració al Crematori Municipal de Reus

Té capacitat per assumir 800 serveis anuals i permetrà que a les instal·lacins se’n puguin fer sis al dia

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions del Crematori.

Entra en funcionament el segon forn d'incineració al Crematori Municipal de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha posat en marxa el segon forn del Crematori Municipal, amb capacitat per realitzar fins a 800 serveis a l’any. La maquinària, el contracte d’adquisició de la qual va adjudicar-se al febrer a l’empresa Kalfrisa SA amb una inversió de 564.000 euros, va entrar en funcionament a principis d’octubre, segons ha pogut saber el Diari Més. Amb la seva incorporació, el Crematori, que fins al moment podia assumir tres incineracions diàries, en podrà portar a terme un total de sis. El mateix contracte incloïa també l’adequació de l’altre forn, el subministrament i instal·lació d’un equip de filtratge de gasos i l’adaptació de la taula d’introducció de fèretres per utilitzar-la als dos forns, tal com detalla la documentació que va guiar la licitació

El que resultava ser fins ara l’únic forn del Crematori Municipal va estrenar-se l’any 2003 i, des de llavors, havia anat incrementant els usos fins arribar a les 750 cremacions anuals que es feien quan es va començar a tramitar la compra del segon aparell. La quantitat de famílies que escullen aquesta opció per acomiadar els seus difunts ha viscut una important progressió en els darrers temps: segons les últimes xifres fetes públiques per l’Ajuntament, al 2003 van ser uns 150 els difunts incinerats i al 2017 ja s’havia arribat a aquest topall de 750. És una particularitat vinculada a Reus que la majoria de les cremacions siguin presenciades i les instal·lacions del Crematori estan orientades a facilitar aquest últim moment de comiat. Amb tot, l’equipament municipal disposa també d’una sala de cortesia habilitada per a aquelles persones que prefereixen no assistir-hi. El nou forn busca incrementar la freqüència de serveis de cremació.

Columbaris i una font

Recentment, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha estat destinant també recursos a la creació de nous columbaris i a finals del 2017 va donar lloc a la Font de les Cendres, on els familiars poden dur a terme una senzilla cerimònia i espargir les cendres dels seus difunts a l’aigua, de manera simbòlica. En les mateixes dates, van començar a lliurar-se també 84 nous columbaris, amb capacitat per a 4 urnes cadascun d’ells, que es troben al voltant de la font, també a tocar del passeig central. D’altra banda, i tal com va avançar aquest rotatiu, hi ha projectada una ampliació de la capacitat del Cementiri General de Reus a través de la construcció d’una illa que afegirà 248 nínxols dobles i individuals.

tracking