Diari Més

Detecten un nou brot a una residència de Reus: la STS Misericòrdia

Hi ha tretze residents contagiats i un profesional en aïllament

Imatge de la residència Misericòrida de Reus.

Detecten un nou brot a una residència de Reus: la STS MisericòrdiaSTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha confirmat un nou brot en una residència de Reus, en aquest cas, a la STS Misericòrdia, que s’ubica al número 2 del carrer d'Isabel de Villena, on hi ha un total de tretze residents contagiats i un dels professionals del centre en aïllament, ja que se sospita que podria estar contagiat. Avui mateix, a les deu del matí, Salut Pública ha visitat la residència per analitzar la situación i la sectorització que fa el centre per evitar els contagis així com els recursos de què disposa.

Aquest és el tercer brot que es detecta en un centre residencial o assistencial de Reus en les darreres hores després que, ahir, el departament de Salut confirmés el que s'ha registrat a la residència Passeig Prim amb 32 usuaris positius, i el del complex de salut mental Villablanca de l'Institut Pere Mata amb 138 positius – 103 usuaris i 35 professionals del centre–.

La STS Misericòrdia és, a hores d'ara, la quarta residència de gent gran on hi ha entrat el coronavirus. Convé recordar que l'Ítaca-Fortuny, que va ser intervinguda per la Generalitat de Catalunya el passat cap de setmana, té 44 positius entre els 52 residents, segons el darrer balanç a data de 30 d'octubre. Uns dies abans, el 26 d'octubre, Salut confirmava un brot de coronavirus a la residència de les Germanetes dels Pobres de Reus amb set persones contagiades, totes elles asimptomàtiques: dos treballadors del centre assistencial, tres residents i dues religioses.

Les xifres a Catalunya

La Generalitat ha detallat que la xifra de contagiats avui dia per coronavirus en residències geriàtriques se situa en 1.457, un 2,6% del total de residents, amb fins a 200 residències afectades per algun cas, de les quals 155 tenen entre 1 i 9 positius, una situació «molt més gestionable» que durant la primera onada de la pandèmia.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en ser preguntada pel PSC durant el ple del Parlament, on ha subratllat que «una de les prioritats de segona onada és la protecció dels vulnerables, entre ells residències de gent gran».

Segons la responsable catalana de Salut, a Catalunya hi ha en aquests moments 200 residències amb algun cas, de les quals 155 tenen entre 1 i 9 casos, la qual cosa per a Vergés és «molt més gestionable que brots grans».

A més, ha especificat que 1.457 residents han donat positiu de covid-19, la qual cosa suposa un 2,6% del total d'usuaris de residències; d'ells, 162 estan ingressats en centres hospitalaris i 8 estan a l'UCI.

tracking