Diari Més

Emprenedors

Calamart, roba amb esperit de Reus

Pere Rosell és al darrere de la marca de roba urbana nascuda a la ciutat

Pere Rosell a la botiga de Calamart del carrer Santa Teresa de Reus.

Calamart, roba amb esperit de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic reusenc Joan Masdéu lluïa fa uns dies a les seves xarxes socials una samarreta que va despertar l’atenció de molta gent. Amb una àliga en posició de caçar i el lema Esperit de Reus, la peça va fer que moltes persones s’interessessin per la marca que hi havia al darrere. Es tracta de Calamart Design, el segell del creatiu i emprenedor Pere Rosell Codina, amb seu al carrer de Santa Teresa de Reus.

El logotip de la marca, a mig camí entre un calamar i una calavera, és tota una declaració d’intencions. «És una marca de disseny urbà, trencador, una mica canallita, amb referències visuals americanes, també underground, però a la vegada buscant l’amabilitat i la senzillesa», detalla Pere Rosell. Tot plegat queda reflexat en una col·lecció de tèxtils i estampacions que van des de les samarretes fins a les dessuadores, passant per les bosses tote i fins i tot –com no podia ser d’altra manera–, mascaretes.

Calamart va néixer l’any 2010 de la mà del Pere i dos amics, companys d’estudi de disseny i publicitat, que al cap de poc temps van decidir seguir altres camins. «Aquest és un projecte que hi has d’estar molt al damunt i que cal pensar a llarg termini, perquè en el curt termini no dona rèdits», explica Rosell. Ell mateix ho gestiona com un projecte complementari al seu treball com a dissenyador. «La veritat és que és un vessant molt creatiu i apassionant, i m’ho passo molt bé», admet.

Tots els dissenys de la roba són obra de Rosell, un osonenc que va arribar a Reus fa pocs anys per feina i ja s’hi va quedar. Amb Calamart també ha volgut oferir una mirada renovada als elements i icones locals. Així per exemple, la samarreta Esperit de Reus és un homenatge a l’Àliga reusenca. El català també és un valor afegit de la col·lecció, trencant d’aquesta manera el concepte de roba urbana o underground vinculada a l’anglès o a la llengua castellana.

Altres valors afegits de Calamart, subratlla el Pere, és que el tèxtil és de la màxima qualitat i que els proveïdors són de proximitat: «Intento fer xarxa de professionals i treballar amb ells», assegura.

Pel que fa als preus, les samarretes, que n’hi ha tant de noi com de noia i infantils, ronden els vint euros, mentre que les dessuadores ronden els quaranta euros. A la botiga de Calamart també s’hi poden trobar accessoris com ara gorres, pins, bosses de roba, pegats o tasses de ceràmica i metàl·liques.

«Al final, el que vull és vendre un producte de qualitat, amb una mirada a llarg termini, de manera que l’experiència de portar una samarreta Calamart sigui sempre positiva. La resta, a partir d’aquí, ja no depèn de mi», conclou el Pere.

Calamart és present a totes les xarxes socials i també té una pàgina web, a través de la qual es pot comprar (calamartdesign.com). La tenda és al número 19-25 del carrer Santa Teresa de Reus.

tracking