Diari Més

Policial

USPAC exercirà d'acusació particular en la persecució d'uns lladres a Reus que va acabar amb un furgó policial bolcat

La jutgessa va decretar ingrés a presó, a petició de Fiscalia i el sindicat policial

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Equadra.

USPAC exercirà d'acusació particular en la persecució d'uns lladres a Reus que va acabar amb un furgó policial bolcat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat policial USPAC (Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya) es presentarà com a acusació particular en relació a la persecució d'un lladre de vehicles aquest dimecres a Reus, operatiu en el qual un furgó policial va acabar bolcat en una transitada rotonda de la carretera T-11, entre Tarragona i Reus, i dos agents van resultar ferits. El jutjat d'instrucció número 2 de Reus va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a l'autor dels fets, tal com sol·licitava el Ministeri Fiscal i també el sindicat policial. El detingut, que ja està empresonat, robava vehicles de gamma alta i actuava amb una còmplice. El cas de la noia, que recentment ha complert 18 anys, l'assumeix la Fiscalia de Menors.

Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut l'accés l'ACN, la jutgessa del jutjat d'instrucció número 2 de Reus recull els diversos procediments oberts pels robatoris comesos pel delinqüent, fins a tres de les mateixes característiques -a l'Hospitalet de l'Infant a l'agost, a Sitges al setembre, i aquest darrer, a Riudoms, d'on va robar un Porsche Cayenne.

En la interlocutòria es remarca que en tots els casos el lladre va fer ús d'una arma de foc i va emprar la violència contra les persones. «Una violència innecessària contra les víctimes la qual cosa indica la perillositat del detingut, així com el seu caràcter violent i agressiu davant l'actitud mostrada sobre els agents de l'autoritat en el dispositiu de la seva detenció», diu la jutgessa.

»L'agent es va dirigir al cotxe -del lladre- i va ordenar al conductor que obrís la porta i sortís del vehicle, fent cas omís a tals indicacions, i va posar el cotxe en marxa, envestint l'agent, arrossegant-lo i causant-li lesions. Els agents van pujar al vehice per iniciar la persecució i van col·lisionar amb una petita camioneta que va fer bolcar el seu vehicle», recull l'auto.

tracking