Diari Més

La concentració contra el toc de queda a Reus acaba amb incendi de contenidors i 3 identificats per danys

Els Mossos d'Esquadra també van aixecar 20 actes per incompliment de la restricció horària

Imatge de l'incendi d'un arbre a la plaça Gandi de Reus.

La concentració contra el toc de queda a Reus acaba amb incendi de contenidors i 3 identificats per danysXavi Garcia Santos/Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van reunir-se ahir a Reus per protestar per les mesures de restricció imposades dins l'estat d'alerta sanitària per la covid-19. La manifestació es va tancar a la plaça del Mercadal. Molts dels participants, quan estaven a punt de tocar les 22.00 h, hora de l'inici del toc de queda, van abandonar l'indret, però altres, sobretot joves, es van quedar al crit de «no ens mourem».

Qui els va fer fora de la plaça van ser els Mossos d'Esquadra, que a les 22.00 h van irrompre amb furgonetes a la plaça per a dispersar els manifestants. De la situació que es va originar aleshores se'n van derivar diversos incidents a la ciutat, sobretot incendis provocats de contenidors.

Segons que han informat els Mossos, la nit d'ahir a Reus es van aixecar una vintena d'actes de sanció per incompliment del toc de queda i també es van realitzar 3 identificacions de persones com a presumptes autors de danys.

De fet, aquest dimecres a la nit es van anar succeint els incendis provocats. Bombers de la Generalitat han informat de cinc actuacions. A les 22.22 h dues dotacions van extingir el foc a quatre contenidors al carrer Sol i Ortega. Un quart d'hora més tard van haver d'intervenir al carrer Sant Francesc per l'incendi de tres contenidors (un d'ells va cremar completament).

A les 22.35 h l'afectat en aquest cas va ser un arbre a la plaça deGandhi, que va ser incendiat. I set minuts després van rebre l'avís per la crema d'un altre contenidor, al carrer Badalona. Finalment, tot i queéspossible que hi hagués altres incidents, a quarts de dotze van intervenir en l'extinció d'un foc a dos contenidors al carrer Pi i Maragall.

MÉS INFORMACIÓ

Prop de 300 persones es manifesten «contra les mesures covid» a Reus

tracking