Diari Més

Ensenyament

L'ús de parcs i places s'implantarà de forma permanent a les escoles de Reus

Alguns centres ja han començat a portar-hi alumnes en horari lectiu per esponjar els edificis i els patis

Infants de P4 de l'Alberich i Casas, ahir al parc del Trenet.

L'ús de parcs i places s'implantarà de forma permanent a les escoles de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d’ensenyament de Reus ja han començat a fer ús de les places i parcs de la ciutat, dins la jornada lectiva, en el marc del projecte Un parc, una escola, impulsat per la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus. El regidor de Cultura i Educació, Daniel Recasens, explicava ahir que la iniciativa –sorgida per ampliar l’espai de què disposen els alumnes en el context de la covid-19– ha arribat per quedar-se i deia que «la ciutat ha de ser el pati gran de tots els centres» i que aquests «haurien de tenir prioritat als espais públics». Ara, «la covid ens obliga a buscar llocs oberts però, més enllà d’això, reprenguem la idea de ciutat educadora», afegia Recasens, que detallava que «set escoles» han demanat sortir al carrer.

Una d’aquestes és l’Escola Alberich i Casas. El seu director, Francesc Xavier Torrell, explicava ahir que «en el moment de crisi en què estem, havíem de repensar algunes de les pràctiques que fem a l’escola i vam veure que el tema dels patis era un moment de risc i que podia ser interessant fer ús de la ciutat». Aquesta mesura «ens ajuda a començar a pensar com utilitzem la ciutat i com fem de la ciutat un entorn educatiu» i és útil «perquè quan uns infants estan al parc, la resta estan a l’escola i es troben molt més amplis, sense que hi hagi cap conflicte ni problema, i podem mantenir totes les mesures de seguretat». Torrell detallava que «cada dia hi ha infants que surten a qualsevol dels parcs del voltant que vam demanar, des de P3 fins a 6è. Infantil va un dia a la setmana i els de 6è, dos dies». «Sempre hi ha una durada d’una hora i sempre hi ha una primera part que és la de l’esmorzar. Després, la segona part és de joc», tal com precisava el director, que deia que «hi ha hagut retrocessos en moltes coses però hi ha pràctiques com aquesta que són per mantenir».

Valoració «molt positiva»

«La valoració que fem els mestres és molt bona i la que fan els infants, que és el més important, és excel·lent. És un dels moments que més els hi agrada», afegia. L’increment del temps d’esbarjo fins a una hora, entre esmorzar i joc, forma part del pla de reobertura del centre, que disposa de tres places –una d’elles, el parc del Trenet– perquè «som una escola gran, amb 18 grups, i la zona ho permetia, a més de que cada espai és d’una manera diferent i ofereix possibilitats diferents als nens».

tracking