Diari Més

Vint-i-tres identificats i una vintena de denunciats, balanç de la protesta contra el toc de queda a Reus

Pellicer afirma que «són uns fets preocupants que no es poden tornar a repetir»

Protesta a Reus per les mesures de la covid-19

Protesta a Reus per les mesures de la covid-19Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concentració d'unes 300 persones en contra del toc de queda a Reus aquest dimecres a la nit va acabar amb 23 identificats, 19 denunciats i deu contenidors cremats pel centre de la ciutat, segons dades de l'Ajuntament de Reus i dels Mossos d'Esquadra. L'alcalde Carles Pellicer ha assegurat que són «uns fets preocupants que no es poden tornar a repetir». El batlle ha afirmat que la concentració no estava comunicada ni autoritzada, que no complia les mesures de seguretat i que va acabar passades les deu de la nit, hora d'inici del toc de queda. Segons Pellicer, un petit grup posteriorment va generar aldarulls i actes violents al centre de Reus. Els Mossos han confirmat que alguna dotació va ser atacada amb pedres i ous.
La manifestació es va convocar a les nou del vespre i es va allargar més enllà de les deu, hora en la qual la policia va començar a actuar. Tal com ha detallat la regidora de Seguretat de Reus, Dolors Vázquez, «una minoria va actuar per perjudicar la ciutat». Segons ha concretat, «van llençar cadires d'un establiment de restauració», i «van fer malbé torretes i jardineres». A banda, els Bombers van haver d'intervenir per apagar el foc de deu contenidors i un arbre. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van intervenir de manera coordinada. Vázquez ha indicat que la investigació segueix oberta i es treballa per identificar més persones.

En roda de premsa, Pellicer ha carregat contra els manifestants. «La manifestació de les nou del vespre va ser irresponsable, sense cap mesura de seguretat i sense distància. Aldarulls com els d'ahir són inadmissibles perquè generen un problema de seguretat i de salut pública», ha afirmat. I ha continuat: «Posen en risc la seguretat de la ciutadania que hi participa i la de la ciutadania en general. Es posen en risc a ells mateixos, als seus veïns i a les seves famílies; i això és molt greu», ha etzibat. Amb tot ha anunciat que el consistori actuarà «amb la màxima contundència contra els responsables» i els ha instat a no convocar cap altra manifestació «que pugui tenir risc». «I a les deu, tothom a casa», ha asseverat.

D'altra banda s'ha mostrat comprensiu amb la «frustració» que pot causar en la societat la situació actual, que genera «patiment dels més vulnerables i de la ciutadania». A més, ha afirmat que defensa «els drets fonamentals, la llibertat d'expressió, de manifestació i de protesta», si bé «ara toca fer un esforç i ser responsables». «Aquests drets no poden xocar amb les llibertats dels altres», ha emfatitzat.

La convocatòria dels organitzadors s'ha repetit per aquest divendres a la plaça del Mercadal, davant l'Ajuntament, a les 21.00 h sota el lema, novament de 'Desobediència davant el toc de queda'

MÉS INFORMACIÓ

La concentració contra el toc de queda a Reus acaba amb incendi de contenidors i 3 identificats per danys

tracking