Diari Més

Habitatg

L'Agència de l'Habitatge té oberts 26 expedients per ocupes a Mas Pellicer

L’AVV I de Maig lamenta que alguns entren als pisos «per la cuina, enfilant-se per la façana dels blocs»

Una imatge d'arxiu d'un edifici sense porta al barri.

L'Agència de l'Habitatge té oberts 26 expedients per ocupes a Mas PellicerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya manté oberts un total de 26 expedients contra ocupacions il·legals a pisos sota la seva gestió ubicats a Mas Pellicer, tal com detallen fonts del Departament de Territori amb xifres del setembre. Durant el mes passat, segons concreten les mateixes fonts, estava previst realitzar cinc desnonaments. D’aquests però, només es va poder recuperar la possessió d’un habitatge, mentre que en dos casos es va fixar una nova data de llançament i el cinquè desnonament previst restava pendent d’assenyalar-se de nou.

El president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, explica que «Habitatge fa tot el que està a les seves mans per recuperar els pisos i poder-los donar a les persones que en necessiten un i que estan a la llista per aconseguir-lo però els és molt complicat» i afegeix que «quan la comitiva judicial marxa, els ocupes tornen a entrar i el procés ha de tornar a començar de zero i mai s’acaba». Navas constata que «des de l’estiu i almenys fins al setembre hi ha hagut desnonaments cada mes» però lamenta que «fins que la llei no castigui els ocupes, és impossible» perquè «és gent que no és necessitada, que ni tan sols s’ha molestat en sol·licitar un habitatge i que fins que no hagi de pagar no deixarà de fer-ho».

«Al final, ens rendim»

Els ocupes que actuen al barri, segons Navas, «són persones que dediquen les 24 hores a vigilar si en un pis fa dies que no es mouen les persianes o si no s’hi està estenent roba» i «és dificilíssim aturar-los quan intenten rebentar un habitatge perquè tenen tot el temps del món, de dia i de nit, sense dormir, per trobar el moment i entrar». «Els veïns no poden estar-se permanentment vigilant si algú està ocupant un pis al bloc on viuen», conclou el president de I de Maig, que lamenta que «al final, ens rendim». Segons explica, aquestes persones arriben a accedir als immobles «enfilant-se per les façanes per colar-se per les cuines, de manera que no fan soroll a l’escala» i fa dues setmanes «van intentar ocupar d’aquesta forma un quart pis». En el cas del pisos que gestiona Habitatge, «és un sistema que fan servir sovint perquè així, des de dins, arrenquen les portes blindades». Per això, «i per l’incivisme i per tot el que hi ha al barri», l’entitat veïnal torna a demanar «presència policial» i que aquesta sigui «més efectiva». L’Agència de l’Habitatge té uns 202 pisos a Mas Pellicer.

tracking