Diari Més

Benestar

El protocol de persones sense llar de Reus, actiu durant el toc de queda

L’Ajuntament manté l’atenció, que «mai s’ha aturat», amb la nova mesura

Imatge d'arxiu d'una persona sense llar.

El protocol de persones sense llar de Reus, actiu durant el toc de quedaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus manté activat, coincidint amb l’aplicació del toc de queda a Catalunya entre les 22 i les 6 h., el seu protocol d’atenció a les persones sense sostre. Tal com explica la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, «es tracta de garantir que les persones puguin tenir, si és que ho requereixen, una atenció i un acolliment temporal». Així, «tant des de Serveis Socials com des de la Guàrdia Urbana, quan es detecta una persona al carrer, se la informa de la situació que hi ha ara i de les alternatives de què disposa, a través del protocol que ha estat permanentment actiu».

Vilella recorda que, durant el confinament de la primera onada, «el que es va fer, amb aquest mateix protocol, va ser que les persones que es van anar detectant anessin entrant a una fonda» i apunta que «quan es va acabar el confinament total i va començar la desescalada, es va parlar amb aquestes persones i es va acabar l’estada d’aquell moment». Amb tot, i segons puntualitza la regidora, també «hi va haver unes determinades persones que es trobaven en situacions més particulars i que es van mantenir, però la majoria van acabar en aquell moment». Després, «el protocol ha continuat» i «en aquests moments està igualment actiu i no ha deixat d’estar-ho».

Aquest protocol «ja el teníem abans de la pandèmia» però quan es va prohibir sortir al carrer «hi va haver més gent que en va haver de fer ús». Vilella precisa, en aquest sentit, que «pot ser que, en un moment donat, una nit, la Guàrdia Urbana trobi una persona que està dormint al carrer i la porti a una fonda però, l’endemà mateix, el protocol ja marca posar-se en contacte amb els Serveis Socials i mirar les opcions que hi ha, les possibilitats i el que és més convenient fer. No es tracta d’una atenció únicament habitacional sinó de tota la situació de la persona».

Reunió de la xarxa

«El que farem ara», diu la regidora, és «reunir-nos els serveis més implicats o que estan a la xarxa d’atenció integral a les persones sense sostre per tal de veure si s’ha de fer alguna cosa o si s’ha d’aplicar algun canvi». De moment, però, «ja hi ha molts serveis que es poden donar a través de Serveis Socials» i «s’ha de veure si s’ha de fer alguna cosa diferent».

Amb l’entrada en vigor del nou toc de queda, que prohibeix romandre al carrer entre les 22 i les 6 h., l’atenció s’ofereix a les persones sense sostre «igual com es feia abans». La Guàrdia Urbana «informa aquestes persones que no es pot estar al carrer, arran de les mesures per la pandèmia, i els hi ofereix les opcions que es contemplen dins del protocol» i que inclouen l’estada en una fonda.

tracking