Diari Més

Dos treballadors positius per covid-19 a la residència d'Horts de Miró de Reus

Salut està cribrant personal i usuaris per detectar si hi ha més contagis

Una imatge d'arxiu d'una de les diferents sales de l'equipament.

Horts de Miró omple 29 llits i rep les primeres peticions de centre de diaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos treballadors de la residència d’Horts de Miró, a Reus, han donat positiu per covid-19, segons han concretat fonts del Departament de Salut al Diari Més. Es tracta, tal com precisen les mateixes fonts, d’empleats de la segona planta de l’equipament, on s’allotgen persones grans sanes.

Ambdós treballadors serien asimptomàtics. Salut ha estat realitzant al llarg d’aquest matí proves PCR a tots els usuaris per tal d'aclarir si s’ha donat algun contagi, segons detallen des del Departament, on indiquen que «s’està cribant a personal i residents». La residència té 29 places.

Es dona la circumstància que la quarta planta de l'edifici d’Horts de Miró de Reus –inicialment concebuda per exercir de residència ordinària però que acumulava anys enllestida i tancada– va ser recentment habilitada per la Generalitat per aïllar residents amb covid-19 que haguessin de ser traslladats d’altres centres residencials on no podien sectoritzar-se.

Fonts de Salut subratllen que aquesta quarta planta disposa d’una plantilla de treballadors pròpia i que no existeix possibilitat que el positiu dels empleats de la segona hi tingui cap relació. La capacitat per a aquest tipus de residents amb covid és de 25 places i Horts de Miró els va començar a rebre a mitjans d’aquest mes amb l’arribada de pacients provinents de la Residència Calafell Park.

tracking