Diari Més

Les escoles de Reus començaran a fer ús de parcs i places de la ciutat aquesta setmana

L’Ajuntament ha enllestit els tràmits necessaris i els primers set centres duran alumnes a les places

L'indicatiu està col·locat de nou al lloc d'on el van sostraure.

L'Ajuntament de Reus reposa la placa amb el nom del Parc U d'OctubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d’ensenyament de la ciutat que així ho han sol·licitat podran començar a fer ús de les places i els parcs públics a partir d’aquesta mateixa setmana. L’Ajuntament de Reus, que treballava per resoldre la qüestió de les assegurances i esperava un seguit d’informes de la Guàrdia Urbana que avalessin el projecte, ha superat ja tots els tràmits en aquest aspecte i ara ho té tot a punt.

La mesura, que servirà per guanyar espai i garantir les mesures de seguretat en el marc de la covid-19, es correspon amb la iniciativa Una escola, un parc, impulsada per la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus. L’Institut Josep Tapiró va ser el primer en fer ús d’un equipament públic i, des de finals de setembre, ha traslladat part dels seus estudis a l’edifici del Centre de les Arts Gestuals i el Circ, el Giny. Ara, les escoles podran sortir al carrer per esponjar els seus patis o per fer-hi classes, o el que considerin oportú. Fins al moment, hi ha set escoles que han fet la petició per parcs i places: General Prim a l’espai de les piscines; Joan Rebull a la plaça de l’U d’Octubre; Alberich i Casas al Mas Anglès, la plaça Celdoni Vila i parc del Ferrocarril; Misericòrdia a la plaça Antoni Correig; Montsant al carrer Vinebre; Teresa Miquel al parc Claudi Tricaz; i Vitxeta al parc de la Urbanització Sant Joan.

Ús preferent de 9.30 a 12 h.

Segons va fer públic l’Ajuntament al seu moment, alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria podran utilitzar aquests espais de les 9.30 a les 12 h., de dilluns a divendres, amb totes les garanties sanitàries i de seguretat urbana i viària necessàries. Medi Ambient, Via Pública i la Urbana participaran en els dispositius per fer possible el projecte.

Els centres hauran de presentar una sol·licitud on hi haurà de constar el nom del parc que volen utilitzar, el recorregut que faran per arribar-hi, el nombre d’infants que s’hi desplaçaran, el curs dels infants, els dies de la setmana que l’utilitzaran i la franja horària que demanen. La sol·licitud es pot presentar al llarg de tot el curs escolar a l’Oficina Municipal d’Escolarització o per registre telemàtic. El regidor d’Educació, Daniel Recasens, explicava fa uns dies que el projecte Una escola, un parc «l’entomem des del primer moment i entenem que és una proposta que encaixa molt bé amb les línies de treball i, més enllà de la covid, en l’esquema de ciutats educadores».

tracking