Diari Més

Recerca

El Sant Joan Investiga com eliminar efectes del consum inadvertit del gluten en celíacs

L'Associació Celíacs de Catalunya ho ha anunciat al IV Simposi sobre Celiaquia i Dieta Sense Gluten

Imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Els casos de COVID-19 seran ingressats a l'Hospital Joan XXIII i al Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Sant Joan de Reus està investigant, amb 40 hospitals de tot el món, un tractament per eliminar els efectes del consum inadvertit de gluten en persones que segueixen una dieta sense gluten, ha informat l'Associació Celíacs de Catalunya.

En el marc del IV Simposi sobre Celiaquia i Dieta Sense Gluten, l'associació ha destacat la importància de la investigació, perquè els anticossos en sang no són suficients per determinar si un individu duu a terme una dieta rigorosa, segons el fundador del laboratori Provention Bio, que col·labora en la investigació, el Dr. Francisco León.

L'Associació Celíacs de Catalunya ha informat que, a més, Provention Bio està desenvolupant el fàrmac experimental PRV-015, que està sent estudiat en persones que no responen a la dieta sense gluten, els quals representen un 30% del total de pacients que segueixen aquest tipus de dieta.

L'organització també ha comunicat que l'equip de l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Francisco Barro ha aconseguit elaborar un pa apte per a celíacs a partir de blat sense gluten, eliminat la prolina, un aminoàcid que fa que les digestions siguin ineficaços.

Així mateix, les persones sensibles al gluten i els celíacs que han provat el blat sense gluten no han mostrat resposta clínica durant els assajos clínics, segons Francisco Barro.

tracking