Diari Més

Ensenyament

L'INS Josep Tapiró de Reus trasllada part dels estudis al Giny per guanyar espai

Ha dut el Cicle d’Esports i algunes classes a l’edifici de circ, i és el primer en fer servir espais públics per augmentar la seguretat

Estudiants feien ahir Educació Física a la sala d'assajos de l'antic centre de les arts gestuals.

L'INS Josep Tapiró de Reus trasllada part dels estudis al Giny per guanyar espaiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Josep Tapiró ha estat el primer centre d’ensenyament de Reus en traslladar una part de l’activitat lectiva fora del seu edifici per guanyar espai i assegurar el compliment de les mesures de seguretat per la covid-19. Des de finals de setembre, ubica alguns dels estudis a dependències del Centre de les Arts Gestuals i el Circ de Reus, el Giny. La directora de l’institut, Isabel Àvila, explica que al Giny «hi ha classes, sobretot d’Educació Física, i també hi va el Cicle Superior d’Esports», i sosté que l’alternativa està resultant útil per «disposar d’un espai que ens faltava i no creuar alumnes». La intenció és que dins del recinte es puguin portar a terme també les pertinents proves PCR si es detecta algun positiu entre l’alumnat, i el lloc podria acollir la vacunació del personal docent en el marc de la campanya de la grip.

El Giny va deixar de funcionar com a centre de circ a finals del 2016 i acull ara la Banda de Cornetes i Tambors de Misericòrdia –que té els instruments a l’aula del primer pis, i hi accedeix a partir de les 19 h. i els caps de setmana– i el grup de Teatre Estable del Baix Camp (TEBAC) –que utilitza la sala gran de la planta baixa per assajos teatrals i la sala de professors, i hi accedeix a partir de les 18 h. i els caps de setmana–. A l’Institut Josep Tapiró, tal com recull el conveni de cessió, se li obre l’accés a la planta baixa i del Giny entre les 8.30 i les 15 h durant el curs 2020-2021 i amb opció d’una pròrroga. Els espais, que inclouen la zona exterior, vestidors i lavabos, a més d’aules i la sala que es destinava als assajos d’arts gestuals i que ara fa de gimnàs, es netejaran i desinfectaran abans i després del pas dels alumnes.

Àvila explica que, a causa de la pandèmia, l’Institut Josep Tapiró, que compta amb uns 700 estudiants, ha hagut de realitzar tot un seguit d’adaptacions com «prioritzar els grups petits per baixar les ràtios» i que «els alumnes estan repartits en diferents sectors del pati» i en diverses franges. Per això, alguns empren el jardí del Giny per l’hora de l’esbarjo. «S’ha aconseguit separar els grups i així ens faltava lloc», afegeix, i detalla que «la cantina, el laboratori o l’aula de música i altres espais ja s’havien habilitat també com a classes». Independentment del virus, el centre té la voluntat de «créixer i aprofitar oportunitats» i treballa per tal de sumar nous estudis com un cicle superior agroalimentari. Per això, voldria poder comptar amb instal·lacions que li aportin més capacitat, com ho fa provisionalment el Giny.

Altres escoles sortiran als parcs

El regidor d’Educació, Daniel Recasens, recorda que el Tapiró va ser un dels primers centres que va sol·licitar espais públics. També hi ha set escoles que han fet la petició per parcs i places: General Prim a l’espai de les piscines; Joan Rebull a la plaça de l’U d’Octubre; Alberich i Casas al Mas Anglès, la plaça Celdoni Vila i parc del Ferrocarril; Misericòrdia a la plaça Antoni Correig; Montsant al carrer Vinebre; Teresa Miquel al parc Claudi Tricaz; i Vitxeta al parc de la Urbanització Sant Joan. L’Ajuntament, que estava pendent de resoldre la qüestió de les assegurances, ja ho ha fet i espera ara informes de la Guàrdia Urbana i que se senyalitzen les zones que es faran servir. Sobre el Giny, Recasens diu que «és un equipament cultural» i que mantindrà la vocació.

tracking