Diari Més

Cultura

El Centre de Lectura de Reus adapta i reprèn l'activitat de l'Any Perucho

Avui s’inaugura una exposició sobre la seva obra

El programa, amb mitja dotzena d'actes, va presentar-se ahir.

El Centre de Lectura de Reus adapta i reprèn l'activitat de l'Any PeruchoOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Lectura oferirà fins a finals d’aquest 2020 tot un seguit d’activitats i propostes per commemorar l’Any Perucho, coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor. De fet l’entitat ja havia presentat una primera programació al març, que va quedar truncada per la irrupció de la covid-19. Ara, adaptat a les noves circumstàncies, reprèn l’agenda en aquest sentit per difondre la figura i l’obra d’un autor «avançat a la seva època», tal com apuntava ahir Empar Pont, que precisava que la intenció és que tot plegat pugui quedar recollit a la revista o en alguna edició del Centre de Lectura. Tant ella com Miquel Bonet, des de la Secció de Lletres, s’han encarregat de perfilar les propostes vinculades a l’Any Perucho, que ja estan en marxa: des d’avui i fins l’11 de novembre, hi ha oberta l’exposició Joan Perucho: creació, imaginació i bon gust.

La mostra, de petit format, repassa totes les facetes de Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Reflecteix el Perucho poeta, autor de novel·les d’aventures, crític d’art, gastrònom i escriptor de diari. L’exposició és ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat.

Bonet apuntava ahir, després que el president Lluís Miquel Pérez obrís la presentació, que «la nostra idea era donar rellevància a Perucho des de la seva dimensió tarragonina» i explicava que «teníem un acte previst pràcticament cada mes i ara en podrem fer alguns per acabar finalment amb dignitat l’Any Perucho».

Lectura dramatitzada

El pròxim dilluns, 26 d’octubre, a les 18.30 h. a la Biblioteca Central Xavier Amorós, hi ha previst el club de lectura moderat per Montse Farrés amb el llibre Quaderns de l’Albinyana, de Perucho. El mateix dia, a través de les xarxes socials, es presentarà la seva biografia a les Biblioteques Municipals.

Dijous 29 d’octubre, a les 17.30 h. a la biblioteca Central Xavier Amorós, hi haurà un dels actes central: l’espectacle de lectura dramatitzada de poemes de Perucho El mèdium, a càrrec de l’actriu Laura Pau i el poeta Josep Pedrals. El mèdium evoca una sessió d’espiritisme que és, en el fons, un exorcisme dels terrors de la Guerra Civil. D’altra banda, dissabte 28 de novembre hi haurà la ruta literària Joan Perucho a Albinyana i una visita al Museu Apel·les Fenosa del Vendrell. La visita inclou sortida amb autocar des de Reus a les 9 h., la ruta a Albinyana, dinar al Vendrell, la visita al Museu Apel·les Fenosa i tornada a Reus cap a les 18.30 h. Finalment, dilluns 30 de novembre, a les 19.30 h. al Centre de Lectura, tindrà lloc la conferència Joan Miró i Joan Perucho, els poetes catalans, que anirà a càrrec del poeta i crític d’art Vicenç Altaió. Tota la programació de l’Any Perucho està subjecta a les indicacions vinculades a la covid-19.

tracking