Diari Més

Economia

Els Bons Reus «superen les expectatives» dels comerciants i animen les vendes

El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers coincideixen en que estan sent útils per recuperar demanda

El Gaudí Centre va rebre ahir un flux constant de peticions de vals.

Més de 770 veïns recullen 3.116 'Bons Reus' el primer dia de campanyaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El recompte final dels Bons Reus descarregats fins a les dotze de la nit d’aquest diumenge, quan acabava el període de temps per recollir-los, ha deixat un total de 62.935 bons activats. La xifra ha tingut una molt bona rebuda per part de les entitats comercials de la ciutat, que coincideixen en valorar que «supera les expectatives». Tant El Tomb de Reus com la Unió de Botiguers de Reus esperen que aquesta campanya «hagi arribat per quedar-se», que tingui noves edicions i que s’obri a altres públics i sectors.

Segons les dades de l’Agència Reus Promoció, cada bo de 5 euros genera una mitjana de 27,7 euros de compra. Fins aquests moments, s’han fet servir prop de 32.000 bons. Per això, l’Ajuntament fixava ahir en 886.000 euros l’impacte econòmic actual de les compres efectuades en el comerç, la restauració i diferents serveis. L’objectiu amb què es va presentar la campanya Bons Reus era recuperar la demanda als establiments. En aquest sentit, el president d’El Tomb de Reus, Jacint Pallejà, explica que «tota pedra fa paret» i sosté que «segur que ha servit». Per la seva banda, la presidenta de la Unió de Botiguers, Meritxell Barberà, comparteix aquest balanç «molt positiu» i diu que «s’ha aconseguit plenament la finalitat que es buscava». «Aquesta és una molt bona acció perquè se’n beneficien tant el botiguer com el ciutadà», afegeix, i subratlla que «estimula les vendes».

Que no se’n perdi cap

Per sectors, el sector on més bons s’han gastat fins ara ha estat el de la moda (41,12%), seguit de la restauració (15,05%). Els altres amb més consum han estat la perruqueria i estètica (9,41%), els esports (8,37%), la llar i decoració (6,86%) i, finalment, les llibreries (un 5,14%). Probablement encara en queden molts que no s’han bescanviat perquè «sovint esperem fins a l’últim moment i hi haurà gent que se’ls va agafar a última hora i ara mirarà a què els vol destinar». Cal veure, ara, com afecten les noves restriccions per la crisi sanitària a determinats sectors –amb centres d’estètica tancats i la restauració només per emportar–, tenint en compte que «comporten menys moviment als carrers». Els bons es poden bescanviar en els quinze dies posteriors a la seva obtenció. La previsió amb què es treballa és que els fons destinats als bons que no s’acabin gastant o que no s’han descarregat no es perdin sinó que puguin repercutir també en la recuperació econòmica d’aquest àmbit.

tracking