Diari Més

Habitatge

Els 200 pisos de l'antiga Coromina de Reus es troben aturats i sense projecte

Part dels enderrocs del complex estan acabats i també s’ha fet una de les quatre obertures del solar però les obres s’han aparcat

Les naus més pròximes al CAP Sant Pere estan pendents de desaparèixer.

Els 200 pisos de l'antiga Coromina de Reus es troben aturats i sense projecteOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció dels blocs de pisos que s’havien d’ubicar en el solar resultant de la demolició de l’antiga Coromina Industrial, tot just davant el CAP Sant Pere, es troben aturats i pendents de projecte. De fet, encara no ha finalitzat ni la primera fase de les actuacions que consisteix en els enderrocs de tots els edificis de la vella fàbrica, ja que encara en queden alguns per tirar a terra. A més, de les quatre obertures que ha de tenir la parcel·la per a ser més accessible, ja n’hi ha una de feta.

Segons ha pogut saber el Diari Més, però, l’obra per donar forma als futurs edificis es troba ara en punt mort, ja que el consistori encara no ha rebut cap projecte per part de l’empresa per aixecar els pisos. Fonts consultades per aquesta redacció en relació als treballs indiquen que, en aquests moments, el projecte està aparcat perquè «tenen altres construccions més avançades i que han decidit prioritzar». Les tasques a l’antiga Coromina van posar-se en marxa al juny del passat 2019 quan els operaris van començar a enderrocar els edificis ja abandonats i van portar a terme una neteja del solar amb la finalitat d’adequar-lo per a la construcció de fins a quatre blocs de pisos al voltant d’una petita plaça que hi hauria d’haver al mig dels mateixos terrenys. Aquestes obres, que consistien en la primera fase d’enderrocs, implicaven la parcel·la que hi ha més a prop de l’avinguda Països Catalans i el carrer de Pau Font de Rubinat, on ja no queda cap edifici íntegre i on ja s’ha procedit a realitzar una obertura del solar.

Però això és tot. L’empresa encarregada de la construcció dels edificis d’habitatges, que és Tarracosol SL, ha avançat fins al moment, ja que la segona fase d’enderrocs, que ha de tirar a terra les naus més pròximes al CAP Sant Pere, encara ha de començar a desenvolupar-se.

Tal com es va donar a conèixer en un primer moment, la intervenció immobiliària als terrenys de l’antiga Coromina Industrial hauria d’edificar un total de 200 habitatges. La intenció era generar també un espai verd i dos carrers nous per tal de fer més accessible aquest àmbit urbanitzat en concret. Amb tot, el projecte encara no s’ha entregat a l’Ajuntament i, per tant, encara no ha rebut la llum verda per tirar endavant. De fet, no s’entregarà cap projecte fins que no s’hagi finalitzat amb tot el procés de l’enderroc, que està pendent de completar-se. Entre les naus que s’hauran de tirar a terra, també hi ha una petita caseta que, fins fa poc temps, havia estat ocupada per una persona.

Noves promocions

La de l’antiga Coromina Industrial és una de les actuacions que ha de dotar el municipi de nous habitatges, en un moment en què –almenys fins la irrupció de la covid-19– sembla proliferar la construcció de pisos a la ciutat. Altres promocions també estan previstes a espais com el de Mas Mainer, que ha viscut una important transformació en els darrers anys, o més recentment a l’àmbit del Forn del Soto. En aquest últim, hi ha projectats prop de 40 habitatges i la preservació de la muralla del segle XIX.

tracking