Diari Més

Societat

Reus habilita nous aparcaments i rutes senyalitzades dins del cementiri per Tot Sants

La festivitat estarà marcada per les restriccions de la covid, per la qual cosa es controlarà l'aforament

Una imatge d'arxiu d'una celebració de Tots Sants.

Cementiri de Reus,Tots SantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha preparat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants tenint en compte les actuals restriccions sanitàries. Per aquest motiu s'habilitaran nous espais d’aparcament al Cementiri General per evitar les aglomeracions i es realitzarà un control de l’aforament. El recinte estarà senyalitzat amb les rutes i els recorreguts obligatoris que s’hauran de respectar per evitar la concentració de gent en punts concrets.

Des de el consistori demanen als veïns que realitzin les visites de manera esglaonada, en els dies previs a la jornada de Tots Sants, per no sobrepassar l’aforament permès i evitar així situacions de risc. Tanmateix es recorda l’ús obligat de mascaretes, la higiene de mans (s’hi habilitaran dispensadors de gel) i que cal respectar la distància interpersonal. Del 19 al 29 d’octubre i el 2 de novembre l'horari d'obertura delCementiri General de Reus serà de9 a 19 hores. Per als dies30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7a 19 hores.

Aparcament

Per tenir controlat l’aforament a l’interior, aquest any no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Les persones amb mobilitat reduïda tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri i la totalitat de les places de l’entrada nord.

També s’han habilitat nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. En aquest sentit, es recomana la utilització de manera preferent de les noves zones d’aparcament al polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc. En aquest s’han habilitat dos terrenys amb unes500 places noves. També es podran utilitzar les zones d’estacionament dels carrers del citat polígon i un altre aparcament ja operatiu al carrer de la Tolerància cantonada amb carrer Diversitat amb 112 places. Aquest punt estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus.

A l'entrada nord del recinte, també s'ha creat un nou aparcament amb un total de 100 places. Els reusencs també podranestacionar al que hi ha a l’entrada principal del Cementiriamb200 places o bé al del costat del’Institut Pi del Burgar, queestarà connectat al cementiri amb la línia de autobús.

Transport públic

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9hores i el finalitzarà a les 19h.

Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, hi hauràun bus llançadora especial –gratuït el Dia de Tots Sants- amb sortida des de la zona d’aparcament situada al costat de l’Institut Pi del Burgar, que unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada (polígon Granja Vila) que estarà degudament senyalitzada. Tindrà una freqüència de 15 minuts.

tracking