Diari Més

Urbanisme

El parc per a famílies de Reus mantindrà tots els elements previstos inicialment

El projecte ha hagut de ser replantejat per problemes al terreny i es redistribuirà de nou l’espai

L'espai on s'ha d'ubicar el parc per a famílies, al polígon AgroReus, s'ha convertit en un abocador.

El parc per a famílies de Reus mantindrà tots els elements previstos inicialmentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pressupostos Participatius del 2018 estan pràcticament finalitzats, excepte, pel projecte que més vots va rebre, el parc per a famílies que s’ha de construir al polígon AgroReus i al qual es van haver d’aturar les obres per problemes amb el terreny. Segons detalla la regidora de Participació, Montserrat Flores, a Diari Més, «tan bon punt es van aturar les obres, els tècnics van treballar en el replantejament i, ara, el projecte ja torna a estar licitat».

«Des del primer moment hem estat en contacte amb la persona que va proposar aquest projecte, per explicar-li en quin estat es trobava i que en cap moment l’hem deixat abandonat», exposa Flores, qui detalla que «el problema que vam detectar amb el terreny ens va obligar a replantejar-lo i els tècnics han pogut mantenir tots els elements que ja estaven projectats, però es distribuiran de manera diferent». Així doncs, es mantindran totes les parts que eren una zona de pícnic i de barbacoes, una zona de jocs infantils de 0 a 3 anys, tres espais de jocs infantils de més de 3 anys, una zona de fitness, una pista de patinatge i una zona que podria ser utilitzada tant per a activitats esportives com per a la celebració d’esdeveniments. L’empresa que havia guanyat el concurs per a executar el projecte era Jaen Vallés SL, amb un pressupost de 125.721 euros i ja va executar una part que, amb aquesta aturada de les obres, s’està començant a deteriorar. De fet, una part d’aquest indret sembla que s’està convertint en un petit abocador. Ara, segons exposa Flores, el projecte redissenyat ja ha tornat a sortir a licitació i està pendent que es torni a adjudicar per tornar a començar les obres.

Encara pel que fa als Pressupostos Participatius del 2018, hi ha dos projectes més que encara no estan finalitzats, tot i que són «petites pinzellades» les que resten pendents. Per una banda, al parc d’Àngel Guimerà s’ha de canviar un gronxador i un sorral, ja que no eren ben bé els que s’havien dissenyat i, una situació semblant es produeix en el projecte d’adaptar tots els parcs per als nens amb mobilitat reduïda, on hi ha un parell d’elements que no compleixen els requisits.

Pel que fa als de l’any següent, els del 2019, la regidora de Participació afirma que «la covid-19 ens va afectar de ple perquè la majoria dels projectes estaven començant a sortir a licitació quan va arribar el punt més fort de la pandèmia», i afegeix que «el coronavirus ens va obligar a centrar-nos en polítiques que, en aquells moments, eren més transcendentals». Amb tot, Flores assegura que «no els hem deixat de banda, seguim treballant en els projectes i els reprendrem aviat».

Pressupostos bianuals

D’altra banda, aquest 2020 no hi ha hagut Pressupostos Participatius, però no ha estat per la covid-19, sinó perquè l’equip de govern ja ho tenia projectat d’aquesta manera. «Volíem fer dos anys seguits de Pressupostos Participatius, per consolidar-los en el segon any, i com que vam veure que ho havíem aconseguit i que la gent estava satisfeta amb el projecte, vam decidir que ara els faríem cada dos anys», argumenta Flores, qui afegeix que «d’aquesta manera, no els traurem tan seguits i no tindrem tants projectes pendents». Amb tot, podria ser que el 2021 tampoc hi hagués Pressupostos Participatius perquè «caldrà veure com evoluciona la pandèmia, però els pressupostos es basen en una part virtual de votació i una de presencial de debat i, si no podem fer aquesta, perden part de la seva essència», justifica Flores, qui també diu que «si no els fem al 21, seran al 2022, però la partida que destinarem també serà proporcional als anys que no ho hàgim fet».

tracking