Diari Més

Comerç

El Mercadona de la Sedera de Reus té previst obrir les portes a finals d'aquest any

Aquest nou supermercat reubicarà la plantilla dels altres dos més pròxims que tancaran perquè han quedat obsolets

L'estat en el qual es troben les obres del supermercat als terrenys de l'antiga Sedera.

El Mercadona de la Sedera de Reus té previst obrir les portes a finals d'aquest anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercadona de la Sedera ja es troba en ple compte enrere per obrir les portes, ja que tal com han confirmat fonts d’aquesta cadena de supermercats a Diari Més, tenen previst obrir les portes a finals d’aquest any. Així doncs, amb un màxim de cinc mesos de construcció, sense aturar-la en plena pandèmia del coronavirus, el nou supermercat donarà un servei renovat als barris més pròxims com el de Misericòrdia.

La construcció del nou Mercadona va començar el passat 7 de juliol i la seva ubicació permetrà substituir dues botigues pròximes que s’havien quedat obsoletes, ja que no poden ampliar-se ni adaptar-se als nous models de supermercat. «Hi ha dues maneres de posar-nos al dia amb el nou model, una és adaptant la botiga on ja hi som i en cas que no sigui possible, buscar un nou espai on instal·lar el nou supermercat que abasteixi la mateixa zona que l’anterior», detallen des de la cadena de supermercats, des d’on afegeixen que «la magnífica ubicació de la Sedera i l’amplitud del terreny ens permeten cobrir les necessitats dels dos supermercats més pròxims, la del barri el Greco i la del carrer de l’Alcalde Joan Bertran». Amb tot, això no significa que el tancament d’aquelles dues botigues deixin sense feina a part de la plantilla contractada, ja que «tots tindran cabuda al nou supermercat, que serà més gran i tindrà noves zones», és per això que, fins i tot, no descarten que es pugui contractar algun treballador nou.

Aquest nou model de botiga eficient té per objectiu «fer l’acte de la compra més còmode per al client» i incorpora noves seccions com són les del pernil al tall, a punt per menjar, que són plats preparats, o l’ampliació del forn amb «aposta pels productes locals i una llescadora de pa». Aquest nou model s’està implantant des del desembre del 2016 i, a Catalunya, la primera que es va reformar va ser la botiga de Masquefa. Pel que fa a la capital del Baix Camp, una botiga d’aquest nou model és la que es troba a l’avinguda Onze de Setembre.

A banda de fer més còmode la compra, aquest nou model d’establiment també permet reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional. Això s’aconsegueix amb la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i els nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, també disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. «L’any 2023 totes les botigues Mercadona han de tenir ja implantat el nou model, sigui per les reformes de les ja existents o construint-ne de noves en llocs pròxims», expliquen des de la companyia.

Obres ininterrompudes

«Un dels punts forts ha estat que en plena pandèmia no hem aturat les obres i hem continuat donant feina», celebren des de Mercadona, una circumstància que ha permès seguir amb el full de ruta previst per a poder obrir portes a finals d’aquest any. I és que aquest supermercat s’acabarà d’aixecar en aproximadament cinc mesos. A més, el projecte també ha anat força de pressa, ja que l’empresa va adquirir els terrenys de l’antiga Sedera el juny del 2019 i, per tant, aproximadament un any i mig després ja obrirà les portes. Aquesta construcció, de la qual no han transcendit les xifres, forma part d’una inversió de 140 milions d’euros a Catalunya aquest any, segons van informar en un comunicat, principalment destinats a l’obertura de sis botigues.

tracking