Diari Més

CONSUM

El Consell Comarcal del Baix Camp dona ajuda als afectats per la fallida de Dentix

En funció de si les oficines es troben obertes o tancades i del pagament hi ha diverses opcions

Imatge d'arxiu d'un establiment de la clínica dentl a la plaça Prim de Reus.

El Consell Comarcal del Baix Camp dona ajuda als afectats per la fallida de DentixGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Baix Camp (CCBC), mitjançant l’Oficina de Consum de Reus i Baix Camp, assessora les persones de la comarca usuàries de Dentix afectades pel concurs de creditors d’aquesta cadena de clíniques dentals. A conseqüència de què algunes clíniques poden seguir obertes, però sense estar en disposició de prestar tots els serveis odontològics contractats, l’oficina de consum ofereix recomanacions sobre el procediment a seguir.

En cas que el client hagi contractat un tractament dental i hagi pagat la totalitat o una part de l’import del servei sense que l’hagin arribat a rebre, s’aconsella que es recopili tota la documentació de què es disposa.

Si l’establiment està obert, però no presta el servei contractat, l’oficina de consum aconsella reclamar a la clínica dental de manera que en quedi constància, ja sigui per telèfon, correu, carta o burofax, entre altres. «Si en el termini d’un mes no s’ha obtingut resposta o bé la resposta no ha estat satisfactòria, es pot presentar una reclamació a l’oficina de consum del Consell Comarcal del baix Camp si es té el domicili en aquesta comarca», s’exposa al web del consell.

En cas que l’establiment estigui tancat s’ofereixen diverses solucions en funció del pagament. Si es va finançar el pagament amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei, cal dirigir-se a l’entitat financera que ha concedit el préstec per reclamar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que s’ha produït un incompliment de contracte, o la devolució de la part ja abonada. En cas que no s’atengui aquesta sol·licitud en el termini màxim d’un mes, també es pot presentar la reclamació a l’oficina del Consell Comarcal del Baix Camp.

En cas que es pagués amb targeta de crèdit, cal contactar amb l’entitat financera per informar-se sobre la possibilitat d’anul·lar els càrrecs. Si es va pagar el tractament al comptat, s’ha de reclamar l’import a Dentix, però com que aquesta empresa ha sol·licitat el concurs de creditors, caldrà esperar a veure com evoluciona aquest procediment judicial.

«En tots els casos, intenteu aconseguir el vostre historial mèdic a la clínica dental on vàreu contractar el servei», aconsellen des del CCBC, des d’on afegeixen que «si cap de les opcions anteriors no dona un resultat satisfactori, podeu recórrer a la via judicial. En aquest cas, informeu-vos-en en el Servei d’Orientació Jurídica de la Generalitat».

tracking