Diari Més

Serveis

Les AMPA de Reus volen que l'Ajuntament faci la neteja de les extraescolars

El consistori recorda que manté les neteges ordinàries a final del dia i que és el Procicat qui ha exigit aquesta nova mesura

Imatge d'arxiu de la façana de l'escola Joan Rebull.

Les AMPA de Reus volen que l'Ajuntament faci la neteja de les extraescolarsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les AMPA de les escoles públiques de Reus s’han unit per demanar a l’Ajuntament que es faci càrrec de la neteja dels espais després de cada activitat extraescolar, fet que exigeix el Procicat com a mesura per frenar la propagació de la covid-19. Per la seva banda, l’Ajuntament recorda que manté la neteja ordinària que ja feia l’any passat a tots els centres educatius i assegura que «estem estudiant aquesta nova neteja que es demana i si el seu cost és molt elevat», tal com detalla a Diari Més el regidor d’Educació a l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens.

En un comunicat que van fer arribar ahir les AMPA i que encapçala la de l’escola Joan Rebull, es demana que «el consistori retiri immediatament la mesura d’obligar les AMPA a fer-se càrrec de la neteja de les extraescolars, ja que la situació econòmica tant de les entitats com de les associacions és prou complicada», i asseguren que «ens veurem obligats a repercutir aquest cost a les famílies o bé a suspendre les activitats extraescolars de manera immediata». Com a resposta, des del consistori recorden que «és el Procicat qui aplica aquesta mesura». Sobre el fet que se’n facin càrrec les mateixes escoles o AMPA, el regidor d’Educació detalla que «estem estudiant quin és el cost que pot tenir aquesta neteja, perquè tampoc sabem de quin tipus ha de ser. Per això hem demanat a totes les escoles que ens facin arribar els horaris i l’ús de les diferents aules per les extraescolars per veure què hi podem fer».

En el comunicat de les AMPA també es diu que «l’Ajuntament ens exigeix que l’empresa de neteja contractada sigui la mateixa que ells contracten per prestar el servei a l’escola», però Recasens assegura que «nosaltres només els vam oferir aquesta possibilitat, perquè pensàvem que els resultaria més econòmic i fàcil de combinar». El passat mes de setembre es van reunir les AMPA i les regidories d’Educació i Benestar Social i, entre els temes que es van tractar, va sortir el de les extraescolars. «El regidor, Daniel Recasens, ens va encoratjar a posar-les en marxa, tot i les dificultats, perquè reconeixen la importància del servei per a la comunitat educativa», expressen les AMPA en el comunicat, on asseguren que «entenem que la regidoria ha fet en aquest cas una doble jugada per estalviar-se, d’una banda l’increment en aquest servei d’hores de neteja que presta als matins als centres educatius i d’una altra, la responsabilitat derivada de l’aparició d’hipotètics brots en grups d’extraescolars». Una afirmació que Recasens també desmenteix argumentant que «en cap cas hem suprimit cap hora de neteja als centres escolars» i afegeix que «quan nosaltres fem la reunió amb les AMPA, el Procicat encara no havia publicat aquesta nova mesura, per tant, no sabíem que hi hauria una neteja extra que calia fer», i és que, tal com es detalla també en el comunicat, la mesura del Procicat es va publicar el passat 7 d’octubre.

«Objectius polítics»

Per a Recasens, aquest manifest té «uns clars objectius polítics», ja que «quan el Procicat va aprovar aquestes noves mesures, nosaltres vam fer un correu a totes les AMPA perquè tinguessin coneixement de què calia fer de cara a les extraescolars, perquè més enllà de la neteja, també parla de l’ús de mascaretes i de les distàncies, entre altres». A més, el regidor es defensa dient que «el passat divendres vam enviar un correu a totes les AMPA per esclarir molts dels dubtes i incerteses que avui han sortit publicats en aquesta carta». Per la seva banda, el PSC, líder de l’oposició, diu que «l’Ajuntament ha de ser un aliat de les famílies, fomentant les extraescolars, no posant-hi traves», i assegura que «l’Ajuntament ha pres decisions a esquenes de les famílies» i que no ha tingut en compte la situació econòmica.

tracking